Foto: LETA

Starp pašreizējā Saeimā ievēlētajiem politiskajiem spēkiem partija "KPV LV" turpina piedzīvot popularitātes kritumu, taču divu gadu laikā visaugstāko rezultātu ir sasniegusi premjera partija “Jaunā Vienotība”, norāda februārī tapusi SKDS sociologu veiktā aptauja, par ko piektdien ziņoja LTV raidījums “Panorāma”.

No Saeimā ievēlētajiem politiskajiem spēkiem pirmajā vietā ir "Saskaņa" ar 19% vēlētāju atbalstu, tam seko Jaunā konservatīvā partija ar 9,5% atbalstu, "Jaunā Vienotība" (JV) ar 6,5%, tad Nacionālā apvienība ar 6,3%, "Attīstībai/Par" ar 5,9%, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ar 5,7% un KPV LV ar 3,5%.

No ārpus Saeimas palikušajām partijām populārākie ir "Progresīvie" ar 2,7% vēlētāju atbalstu, kam seko Latvijas Reģionu apvienība ar 2,4% un Latvijas Krievu savienība ar 2% vēlētāju atbalstu.

"KPV LV" turpina piedzīvot vislielāko atbalstītāju zudumu – kopš vēlēšanām tās reitings ir nokrities par vairāk nekā divām trešdaļām. Raidījumā atzīmē, ka pērnā gada sākumā atbalsts partijai bija vēl mazāks – 1,9%, tomēr vēlāk tā piedzīvoja strauju priekšvēlēšanu popularitātes kāpumu. Politologs Jānis Ikstens jau iepriekš kā neizbēgamu vērtēja vēlētāju sajūsmas noplakšanu.

Vislielāko reitingu kāpumu piedzīvojusi premjera Krišjāņa Kariņa partija "Jaunā Vienotība" – vairāk nekā divu gadu laikā šis ir partijas augstākais rezultāts. Sociologs Arnis Kaktiņš uzlēkšanu no pēdējās vietas uz trešo skaidro ar partijas spēju sastādīt valdību.

Raidījumā arī atzīmē, ka palikšana ārpus valdošās koalīcijas arvien vairāk mīnusu sāk nest ZZS.

Aptauja tika veikta visos Latvijas reģionos, aptaujājot 872 cilvēkus viņu dzīvesvietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!