Foto: LETA

Pirmdien, 4.augustā, Jaunā konservatīvā partija iesniegusi Centrālajā vēlēšanu komisijā deputātu kandidātu sarakstu, kā arī partijas 4000 zīmju programmu 12.Saeimas vēlēšanām. Partijas premjera kandidāts ir bijušais tieslietu ministrs un partijas valdes priekšsēdētājs Jānis Bordāns, kurš Rīgā balotēsies ar pirmo saraksta numuru, portāls "Delfi" uzzināja partijā.

Par vēlēšanu saraksta līderiem tiek izvirzīti -  Bordāns, partijas valdes priekšsēdētāja vietnieks un Engures novada domes deputāts Jānis Tomels, atvaļinātais brigādes ģenerālis Gundars Ābols, uzņēmējs Krišjānis Feldmans un rakstniece Eva Mārtuža.

Rīgā partijas pirmie numuri būs Bordāns, pedagogs, latviešu folklorists un valodnieks Austris Grasis, partijas kanclere Jolanta Eihentāle, atvaļinātais policijas ģenerālis Aldis Lieljuksis, kā arī Rīgas Tehniskās universitātes mācībspēks, ekonomists Māris Grīnbergs.

Vidzemes saraksta galvgalī būs Ābols, Vidzemes Tūrisma asociācijas valdes priekšsēdētājs Raitis Sijāts, Ropažu Kultūras un izglītības centra vadītāja Sanita Megere-Klevinska, Ķeguma novada domes deputāts Kristaps Rūde un Latvijas Sporta kluba valdes loceklis Jānis Siliņš.

Zemgalē partijas līderi būs Tomels, Tukuma novada domes deputāts Agris Zvaigzneskalns, veterinārārsts Juris Tolpežņikovs, Kandavas novada domes deputāts Dainis Rozenfelds un uzņēmējs, Skrīveru novada domes deputāts Jānis Brokāns.

Kurzemē saraksta augšgalā būs Feldmans, 11.Saeimas deputāts Dāvis Stalts, uzņēmēja Inga Gluzda, LU Ķīmijas fakultātes docents Guntars Vaivars un   mūziķis Juris Pavītols.

Latgalē no saraksta pirmajām pozīcijām startēs Mārtuža, uzņēmējs Aigars Zīmelis, Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas projektu vadītāja un bijusī žurnāliste Inga Čakša-Ratniece un uzņēmējs Dainis Skrūzmanis.

Jaunās konservatīvās partijas programmas prioritātes ir tiesiskums, labklājība un drošība. Programmā Jaunā konservatīvā partija uzsver jau iepriekš izvirzītās darbības pamatvērtības - 18.novembra Latvijas Republika, latviski runājoša nācija, demokrātija un tiesiskums, tradicionālā ģimene, labklājības valsts, Latvijas ģeopolitiskā piederība Rietumiem un godīgums.

Partija apzinās Latvijas sociālekonomisko un ģeopolitisko situāciju un uzskata par nepieņemamu nodarboties ar populismu un dot neizpildāmus solījumus, tādēļ tās darbības programma, iekļūstot 12.Saeimā, ir pragmātiska, pārdomāta un uz reālām rīcībām pamatota.

Jaunās konservatīvās partijas ievēlēšanas gadījumā, tā īpašu uzmanību pievērsīs cilvēdrošības aspektiem - veicinot tiesiskās paļāvības principu ievērošanu ikvienā dzīves jomā, nodrošinot kvalitatīvas un stratēģiski pārdomātas izglītības politikas ieviešanu, mazinot plaisu starp dažādām  sabiedrības sociālajām grupām.

Programmā īpaša uzmanība ir pievērsta uzņēmējdarbības attīstībai. Partija uzskata, ka viens no valsts ekonomiskās attīstības pamatiem ir godīga nodokļu nomaksa. Tai ir jākļūst par mūsu visu vērtību, bet to nevar izdarīt ar represīvām darbībām. Uzņēmējiem un valsts pārvaldes iestādēm ir jāatrod kopsaucējs, lai nodokļi būtu samaksāti, bet uzņēmēji nesalūztu zem to sloga un nemitīgi nebaidītos no valsts iestāžu īstenotajām represijām.

Ņemot vērā šobrīd esošo politisko situāciju, Jaunās konservatīvās partijas programmā ir paredzētas noteiktas rīcības valsts drošības jautājumos - gan stiprinot zemessardzes lomu, gan rezerves spēku sistēmas izveidi, gan īpašu uzmanību pievēršot jaunatnes patriotiskajai audzināšanai, kā arī uzsākot palielināt atalgojumu drošības iestāžu darbiniekiem.

12.Saeimas vēlēšanas paredzētas 4.oktobrī.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!