Foto: AFI

Bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe Freiberga šaubās, ka jaundibinātās partijas šoruden gaidāmajās Saeimas velēšanās pārvarēs piecu procentu barjeru, to viņa ceturtdienas, 3.jūlija, rītā sacīja LNT raidījumā "900 sekundes".

"Es neesmu zīmju tulks, bet tās zīmes, kuras māku tulkot [rāda], ka nē," jautāta, vai jaunās partijas šoruden pārvarēs piecu procentu barjeru, atbildēja Vīķe Freiberga. Viņa arī atkārtoti atzina, ka Latvijā joprojām "slimo" ar jaunu partiju dibināšanu pirms vēlēšanām. "Es biju cerējusi, ka divdesmit gadu pietiks, bet acīmredzot vajadzēs mazliet vēl," par jaunu partiju dibināšanas "slimību" pirms vēlēšanām sacīja bijusī prezidente.

Intervijā viņa sacīja, ka demokrātiskā iekārtā jebkuram ir tiesības iet politikā un tajā pēc kāda laika atgriezties. Viņa minēja, ka arī pasaulē ir šāda pieredze, taču galvenais, lai šiem politiķiem ir reāls piedāvājums vēlētājiem. "Mēs to esam redzējuši daudzās valstīs. [Žans Klods] Junkera kungs, kurš vairākas reizes ir bijis Luksemburgas premjers. Tas nav liegts. Jautājums ir, cik viņš ir populārs, cik viņam liels ir atbalsts tautā," par tiem, kuri vēlas atgriezties politikā, sacīja bijusī prezidente.

Taču runājot par tiem, kuri rudenī plāno atkal vēlētājiem piedāvāt savas kandidatūras, Vīķe Freiberga norādīja - tiem nav nopietna piedāvājuma sabiedrībai.

Vīķe Freiberga uz Valsts prezidenta amatu kandidēt vairs nevēlas, viņa atzina "900 sekundēs". "Man nebūtu intereses kāpt vēlreiz tajā pašā upē," sacīja bijusī prezidente.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka politikā nolēmis atgriezties bijušais premjers un ministrs Einārs Repše, kā arī Ainārs Šlesers un Ivars Godmanis. Taču bijušais tieslietu ministrs Jānis Bordāns nodibinājis savu partiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!