Foto: DELFI

Jaunās partijas vēl ir priekšvēlēšanu gaisotnē un "nespēj nolaisties uz zemes", šādu vērtējumu norisēm parlamentā intervijā LTV "Rīta panorāmai" sniedza aizejošais Ministru prezidents Māris Kučinskis, kura pārstāvēto Zaļo un zemnieku savienību tuvākajā laikā sagaida darbs opozīcijā.

Politiķa vērtējumā, ja šāds noskaņojums jaunajos politiķos turpināsies, Krišjāņa Kariņa (JV) topošā valdība apstiprināta tiks, taču strādāt tai būs smagi. Pēc Kučinska domām, jaunie politiķi jau kādu laiku nespējot saprast, ka ne viss politikā ir saulaini, ka ir jāpieņem arī nepopulāri lēmumi un ka visam naudas nepietiek.

Šādos apstākļos, pēc Kučinska vārdiem, Finanšu ministrija vakar atkal daudzus "aplēja ar aukstu dušu", informējot, ka visiem partiju solījumiem naudas nepietiek. Kā ziņots, ja šogad tiktu īstenoti visi iesniegtie priekšlikumi valdības deklarācijai, tas varētu prasīt papildu aptuveni 660 miljonus eiro.

Kučinskis atkārtoti kritizēja topošo valdību, ka no tās darba plāniem esot pazudušas visas partiju priekšvēlēšanu apņemšanās, un vienīgais reālais palikušais solījums esot pašvaldību reforma.

Runājot par elektrības obligātās iepirkuma komponentes (OIK) likvidēšanu, Kučinskis atzīmēja, ka likvidēt to ir viegli, taču ļoti sarežģīti to būšot likvidēt tā, lai nav juridisku seku un tos pašus OIK paredzētos miljonus valsts nepazaudētu tiesu procesos, tāpēc viņš ar lielu interesi sekošot jauno politiķu sekmēm šī jautājuma risināšanā.

Premjers atzina, ka jau trim partijām viņa valdībā bijis gana grūti nonākt līdz optimāliem rezultātiem, līdz ar to Kariņam, kura valdībā grasās strādāt piecas partijas, strādāt būšot vēl smagāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!