Foto: LETA
Ārkārtējās situācijas laikā kultūras pasākumu apmeklētājiem jāņem vērā, ka, atkarībā no pasākuma veida, ir jālieto vai nu FFP2 respirators vai parastā sejas maska, portālam "Delfi" skaidroja Kultūras ministrijā.

Rīkojuma projekts par ārkārtējo situāciju paredz, ka visi kultūras pasākumi drīkst notikt tikai tā dēvētajā drošajā režīmā, proti, tos var apmeklēt personas, kas ar sertifikātu apliecina vakcinācijas pret Covid-19 vai šīs slimības pārslimošanas faktu.

Tāpat visos kultūras pasākumos apmeklētājiem ir jāvalkā sejas maskas. Tā, piemēram, parastā sejas maska apmeklētājiem jāvelk tādos kultūras pasākumos, kuros apmeklētāji atrodas fiksētās, personalizētās sēdvietās, piemēram, teātrī un kino.

Savukārt FFP2 respiratori apmeklētājiem ir jālieto tādos pasākumos, kuru laikā apmeklētāji pārvietojas jeb tā dēvētajos stāvpasākumos, piemēram, rokkoncertos.

FFP2 respiratori jāvelk arī kultūras pasākumos, kuros nav fiksētu, personalizētu sēdvietu, proti, kad apmeklētāji paši izvēlas sēdvietu.

Jau ziņots, ka pirmdien, 11. oktobrī, spēkā stājās valdības lēmums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, kas būs spēkā trīs mēnešus – līdz 2022. gada 11. janvārim.

Ārkārtējā situācija tika izsludināta ar mērķi apturēt straujo Covid-19 izplatību un veselības nozares pārslodzi, kā arī mazināt novēršamo mirstību, vienlaikus nodrošinot svarīgu valsts funkciju un pakalpojumu nepārtrauktību.

Ārkārtējās situācijas laikā ieviesta virkne ierobežojumu, kas galvenokārt skar pret Covid-19 nevakcinētos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!