Foto: LETA
Jaunās valdības deklarācijā palikušas vairākas frāzes no iepriekšējās valdības deklarācijas teksta.

No iepriekšējās valdības apņemšanās dokumenta jaunā Ministru kabineta deklarācijā saglabājušies uzdevumi saistībā ar zivsaimniecības politiku, kultūras nozari, kā arī mediju vidi Latvijā.

Tādā pašā redakcijā kā iepriekš jaunajā deklarācijā atstātas arī dažas apņemšanās saistībā ar Latvijas ārpolitikas pamatuzdevumu un valsts ārējām ekonomiskajām interesēm. Nemainīgs palicis arī Latvijas tēla starptautiskās atpazīstamības veicināšanas uzdevums.

Jaunajā valdības deklarācijā ministri 40 reizes apņēmušies kaut ko "nodrošināt", 19 reizes - "veicināt", dokumentā deviņās vietās atrodams vārds "sekmēsim", un tikpat bieži valdība apņēmusies arī kaut ko stiprināt. Vārds "attīstīsim" jaunās valdības deklarācijā minēts astoņas reizes, bet "uzlabosim" - tikai divas reizes.

Kā ziņots, Saeima šodien ārkārtas sēdē apstiprināja Ministru prezidenta amatam atkārtoti izvirzītās Laimdotas Straujumas (V) veidoto valdību. Pirms parlamenta ārkārtas sēdes topošie koalīcijas partneri - partija "Vienotība", Zaļo un zemnieku savienība un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - parakstīja valdības deklarāciju.

Minētajā apņemšanās dokumentā teikts, ka koalīcijas partneri vienojušās izveidot valdību, kura turpinās iepriekšējās valdības iesākto politiku, kas balstīsies uz ekonomiskās izaugsmes, fiskālās atbildības un makroekonomiskās stabilitātes, ilgtspējas, sociālās un teritoriālās solidaritātes, kā arī nozaru sadarbības principiem, nodrošinot regulāru dialogu ar sociālajiem partneriem un pilsonisko sabiedrību.

Deklarācijas teksts ir uzrakstīts uz 18 lapaspusēm, tas sadalīts trīs daļās un 183 punktos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!