Foto: DELFI
Jaunatklāta bojājuma dēļ par aptuveni 80 300 eiro sadārdzināsies Rīgā, Kārļa Ulmaņa gatvē, esošā kanalizācijas kolektora remonts, informē Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Satiksmes departaments noslēdzis līgumu ar SIA "Binders" par 80 355 eiro, neierēķinot pievienotās vērtības nodokli (PVN), par neparedzētu darbu veikšanu, remontējot maģistrālā lietus ūdens kanalizācijas kolektora avārijas posmu Kārļa Ulmaņa gatvē posmā no Lielirbes ielas līdz Liepājas ielai.

Kā liecina informācija Iepirkumu uzraudzības birojā, "Binders" bijis vienīgais pretendents.

Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante skaidroja, ka neplānotās izmaksas radušās, pazemē konstatējot bojātu ūdensvadu. Būvnieki secinājuši, ka bojājumu dēļ nav iespējams piemērot iepriekš plānotos būvmateriālus oderējuma iestrādei, tādēļ nepieciešams iepirkt citu materiālu.

Rīgas domes Satiksmes departaments pērn izsludināja iepirkumu par maģistrālā lietus ūdens kanalizācijas kolektora avārijas posmu remontdarbiem Kārļa Ulmaņa gatvē posmā no Lielirbes ielas līdz Liepājas ielai. Būvdarbu laikā tika konstatēts, ka esošais cauruļvads, kurš atrodas 5,5 metru dziļumā, ir stipri bojāts. Cauruļvads divos posmos un visās plaknēs bija saplaisājis, vairākos posmos pat ielūzis, savukārt augšpuse bijusi pilnībā bojāta.

Būvnieki secinājuši, ka bojājumu dēļ nav iespējams piemērot plānotos būvmateriālus oderējuma iestrādei. "Ja izmantotu paredzēto oderējuma materiālu, pastāvētu iespēja, ka atlūzušās cauruļvada daļas instalācijas brīdī varētu saplēst oderējuma materiālu un oderējums nepiegultos cieši oderējamā cauruļvada virsmai. Īpaši šajā situācijā, kad cauruļvads ir daļēji iebrucis. Darbus paredzēts veikt ar oderējuma materiālu, kuram ir palielināts sieniņas biezums," papildus izmaksas skaidroja Dimante.

Darbi pašreiz jau sākti un tiks pabeigti līdz maija beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!