Pārbaudot bijušā iekšlietu ministra un pašreizējā Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītāja Dzintara Jaundžeikara (LPP/LC) dēla Pētera analīzes, Narkoloģijas valsts aģentūra tajās konstatējusi narkotiskas vielas 'ecstasy' klātbūtni.
Valsts policijas (VP) Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas galvenais speciālists Aigars Bērziņš portālam "Delfi" sacīja, ka, pamatojoties uz analīžu rezultātiem, Pēteris Jaundžeikars tiks izsaukts uz policiju, kur pret viņu tiks uzsākta administratīvā lieta.

Par braukšanu narkotisko vielu reibumā Jaundžeikara dēlam draud tiesību atņemšana uz laiku, kā arī administratīvais arests un naudas sods.

Jau vēstīts, ka februāra sākumā policija Rīgā Valmieras ielā par automašīnas vadīšanu narkotiku reibumā apturējusi un nogādājusi ekspertīžu veikšanai Jaundžeikara dēlu Pēteri Jaundžeikaru.

18 gadus vecā jaunieša vadītā automašīna "Hyundai Santa Fe" policistu uzmanību piesaistīja ar neparasti skaļu mūziku. Notikuma aculiecinieks, kurš vēlējās palikt anonīms, laikrakstam "Latvijas Avīze" (LA) pastāstījis, ka apturot automobili un parunājot ar vadītāju, policistiem aizdomīgs šķita ne tikai vadītāja runas veids, bet arī piesarkušās un praktiski nekustīgās acu zīlītes.

Kaut arī vadītājs noliedza, ka, atpūšoties naktsklubā, būtu lietojis narkotikas, pieņemts lēmums vadītāju nogādāt pie narkologa Hospitāļu ielā 55.

Pēc puiša nogādāšanas Narkoloģijas valsts aģentūrā "sākušās visai dīvainas lietas," iepriekš rakstīja LA. Tonakt dežurējošā Narkoloģijas centra darbiniece pēc puiša apskates policistiem paziņojusi, ka visas pazīmes norāda uz narkotisko vielu klātbūtni jaunieša organismā un sākusi rakstīt ārsta slēdzienu, kas ļautu policistiem pārkāpēja automobili novietot maksas stāvvietā, kā arī atņemt vadītāja tiesības. Taču, uzzinot, ka puiša uzvārds ir Jaundžeikars un viņš netieši atsaucas uz savu tēvu, iestādes darbiniece pārdomājusi.

Savukārt Dzintars Jaundžeikars portālam "Delfi" iepriekš noliedza, ka dēls varētu būt lietojis narkotikas. Pēc Jaundžeikara domām, notikušais bija provokācija no nelabvēļiem Iekšlietu ministrijā, tādēļ viņš vērsās tiesībsargājošajās iestādēs ar lūgumu pārbaudīt dēla aizturēšanas apstākļus.

"Viņš nav lietojis nekādas narkotikas. Tā ir apzināta provokācija. Ja nevar pret mani vērsties, tad tagad jau ķeras klāt bērniem," iepriekš sacīja Jaundžeikars.

Jaundžeikars iepriekš pieļāva, ka dēls kādas aizliegtas vielas varētu būt uzņēmis Narkoloģijas aģentūrā, iedzerot šķidrumu, vai pēc šprices saņemšanas. Tāpat viņš iepriekš pieļāva, ka aizliegtas vielas dēlam varētu būt piebērtas naktsklubā, kuru viņš pirms braukšanas bija apmeklējis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!