Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) vadītājs Dzintars Jaundžeikars pēc tikšanās ar iekšlietu ministru Ivaru Godmani un Drošības policijas un Valsts policijas vadītājiem guvis pārliecību, ka patlaban šajās iestādēs izdarīts viss maksimāli iespējamais, lai turpmāk nebūtu iespējams veikt nelikumīgu noklausīšanos.
Jaundžeikars portālam "Delfi" sacīja, ka NDK pēc tikšanās ar atbildīgajām amatpersonām guva pārliecību, ka ir izdarīts viss maksimāli iespējamais, lai" policijā nebūtu iespējams nelikumīgi noklausīties telefonsarunas.

"Ir veikti visi pasākumi, lai pēc iespējas vairāk samazinātu nelikumības," sacīja Jaundžeikars, norādot, ka esot sakārtotas instrukcijas, paredzēta stingrāka kontrole un vainīgo barga sodīšana tūlīt pēc pārkāpumu atklāšanas.

Tāpat drošības dienestos ir samazināta pieejamība personu datu bāzēm.

Jau vēstīts, ka prokuratūras izmeklēšanā atrodas kāds kriminālprocess, kurā apsūdzības par nelikumīgu sarunu noklausīšanos uzrādītas sešiem esošajiem un bijušajiem Valsts policijas darbiniekiem. Par to Ģenerālprokuratūra informēja pēc tam, kad tā tika lūgta komentēt biedrības "Sabiedriskās izmeklēšanas birojs" (SIB) izplatīto informāciju, ka nesen atklāta kāda sarunu noklausīšanās, kurā veselu gadu nelikumīgi noklausīti vismaz 45 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!