Foto: F64
Bijušajam Saeimas deputātam Dzintaram Jaundžeikaram (LPP/LC) šonedēļ veikta sirds operācija, un viņš no slimnīcas ir izrakstīts.

Jaundžeikara advokāts Pāvels Rebenoks pastāstīja, ka operācija veikta pirmdien, tā noritējusi veiksmīgi un bijušais ministrs tagad turpinot atveseļoties. "Viņš labi jūtas un jau ir izrakstīts no slimnīcas," norādīja aizstāvis, kurš gan nevēlējās precīzi atklāt, kāda tieši operācija bijušajam iekšlietu ministram ir veikta. "Ar sirdi saistīta operācija," piebilda advokāts.

Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" gan pagājušajā nedēļā vēstīja, ka Jaundžeikaram bija plānota elektrokardiostimulācijas procedūra.

Advokāts norādīja, ka izmaksas par uzturēšanos slimnīcā līdz brīdim, kad Jaundžeikars atradies apcietinājumā, jāsedz valstij. Pēc atbrīvošanas no apcietinājuma uzturēšanās slimnīcā Jaundžeikaram gan jāsedz no savas kabatas.

Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP) paskaidroja, ka IeVP no slimnīcas pagaidām nav saņēmusi rēķinu par Jaundžeikara ārstēšanos.

Kopš atbrīvošanas no apcietinājuma prokuratūra ar Jaundžeikaru procesuālas darbības nav veikusi.

Jau ziņots, ka Jaundžeikaram prokurore 14.decembrī atcēla apcietinājumu. 9.decembrī viņam Rīgas Centrālcietumā palika slikti, un mediķi viņu nogādāja Stradiņa slimnīcā, kur sākotnēji viņš uzturējās apsardzes uzraudzībā.

Bijušajam Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājam inkriminēti divi Krimināllikuma panti ‒ valsts noslēpuma izpaušana un korespondences izpaušana.

Pēc izmeklēšanas uzskata, Jaundžeikars ir uzkūdījis kādu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu izpaust viņam valsts noslēpumu.

Jaundžeikaram apcietinājums tika piemērots 3.novembrī.

Jaundžeikars noliedz, ka būtu saņēmis informāciju no KNAB.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!