Foto: LETA
Bijušais iekšlietu ministrs un Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājs Dzintars Jaundžeikars, kuram saistībā ar iespējama nozieguma pastrādāšanu bija piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, piektdien no Rīgas Centrālcietuma aizvests uz kādu no Rīgas slimnīcām. To portālam "Delfi" apliecināja Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP).

IeVP portāls "Delfi" uzzināja, ka bijušajam politiķim palicis slikti un pie viņa uz cietumu izsaukta ātrās palīdzības brigāde. Pēc pacienta apskates mediķi nolēmuši Jaundžeikaru nogādāt kādā no Rīgas slimnīcām. Sīkāku informāciju par apcietinātā veselības stāvokli IeVP nesniedz. Jautāti, kāpēc bijušais politiķis nav vests uz cietuma slimnīcu, pārvaldē atbildēja – tas bijis mediķu lēmums.

Jau vēstīts, ka Jaundžeikars tiek turēts aizdomās par uzkūdīšanu izpaust valsts noslēpumu. Amatpersona, kuru bijušais politiķis, izmeklētāju skatījumā, uzkūdījis, iespējams, ir no KNAB.

Ziņots arī, ka prokuratūra apstiprina, ka bijušā Saeimas deputāta un iekšlietu ministra Jaundžeikara lietā arī noskaidros, kurš, iespējams, noplūdinājis viesnīcā "Rīdzene" noklausīto sarunu ierakstus. Šīs sarunas, iespējams, ir daļa no tā dēvētās oligarhu lietas.

Jaundžeikaru KNAB darbinieki aizturēja naktī uz 2.novembri, kad tika veikta kratīšana arī viņa dzīvesvietā Limbažu novadā. 3.novembrī Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa apmierināja KNAB lūgumu par drošības līdzekļa - apcietinājuma - piemērošanu Jaundžeikaram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!