Foto: DELFI

Aizvadītajās svētku brīvdienās Valsts policija pieķērusi 41 autovadītāju, kurš pie stūres bija sēdies alkohola reibumā, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Viņš vērtēja, ka kopumā aizvadītās svētku dienas uz ceļiem aizvadītas mierīgi, neskatoties uz to, ka pieķerto dzērājšoferu skaits, salīdzinājumā ar gadu iepriekš, ir palielinājies. Sagaidot 2019. gadu, policija pie stūres pieķēra 35 autovadītājus alkohola reibumā, taču gadu mijā šogad alkohola reibumā pie stūres aizturēts 41 šoferis. Runājot par dzerājšoferu skaita pieaugumu, Krapsis sacīja, ka "grūti pateikt, vai esam tādā pašā līmenī, vai policija vairāk strādā". Vienlaikus Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks norādīja, ka rādītāji attiecībā uz šoferiem alkohola reibumā katrā ziņā nav pozitīvi.

Savukārt Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis intervijā Latvijas Radio sacīja, ka svētku brīvdienās pie stūres reibumā pieķerto autovadītāju izelpā lielākoties konstatēta viena promile un vairāk.

Vienlaikus Ķuzis radio norādīja, ka jaungada brīvdienās uz ceļiem neviens cilvēks nav gājis bojā.

Runājot par svētku brīvdienām kopumā, policijas priekšnieks pastāstīja, ka izsaukumi, ko saņēmuši likumsargi, bijuši diezgan ikdienišķi, piemēram, par sadzīvisko vardarbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!