Foto: LETA
Saistībā ar Covid-19 pandēmiju un valstī noteiktajiem ierobežojumiem svētku brīvdienās – 31. decembrī un 1. janvārī – sabiedriskajā transportā Rīgā nevarēs braukt bez maksas, lai gan iepriekšējos gados tā bija ierasta prakse, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Šogad Rīgā Jaunā gada sagaidīšana būs bez ierastajiem publiskajiem pasākumiem, tostarp bez tradicionālā svētku salūta.

Ņemot vērā, ka pasažieru plūsma sabiedriskajā transportā ir samazinājusies un sagaidāms pasažieru plūsmas kritums gada nogalē, 31. decembrī un 1. janvārī autobusi, trolejbusi un tramvaji brauks pēc brīvdienu grafika.

Pasažieri, kuri ir iegādājušies braukšanas biļetes darba dienām, tiek aicināti pievērst uzmanību tam, ka 31. decembrī un 1. janvārī biļetes, kas paredzētas darba dienām, nebūs derīgas braukšanai sabiedriskajā transportā.

Vecgada un Jaungada dienā 300. maršruta ekspresbusi kursēs pēc brīvdienu grafika. Citu maršrutu ekspresbusi svētku laikā nekursēs.

Lai ierobežotu Covid-19 izplatību, pasažieri ir aicināti izmantot sabiedrisko transportu ārkārtējās situācijas laikā tikai tad, ja tas patiešām nepieciešams.

30. decembrī klientu apkalpošanas centra Brīvības ielā 49/53 darba laiks būs no pulksten 8 līdz pulksten 17, pārējie klientu apkalpošanas centri strādās kā ierasts darba dienās – līdz pulksten 19.

Jāatgādina, ka "Rīgas satiksmes" klientu apkalpošanas centros klienti tiek apkalpoti pēc iepriekšēja pieraksta. Apmeklējot klientu centru, apmeklētājiem jālieto mutes un deguna aizsegus.

31. decembrī un 1. janvārī visi klientu apkalpošanas centri būs slēgti.

Sestdien, 2. janvārī, un svētdien, 3. janvārī, klientu apkalpošanas centra Spīķeru ielā darba laiks būs no pulksten 10 līdz plkst. 16, pārējie klientu apkalpošanas centri būs slēgti.

Tāpat dome informē, ka Rīgas pašvaldības maksas autostāvvietas, kuras apkalpo „Rīgas satiksme", 31. decembrī un 1. janvārī varēs izmantot bez maksas, izņemot apakšzemes stāvvietu Krišjāņa Valdemāra ielā 5a – tur par autostāvvietu būs jāmaksā atbilstoši spēkā esošajiem tarifiem.

Jau vēstīts, ka līdzīgi ierobežojumi galvaspilsētā tika ieviesti arī 18. novembrī, ar mērķi mazināt Covid-19 izplatības riskus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!