Lai gan Jaungada naktī novēroti vairāki gadījumi, kad cilvēki visai neapdomīgi lietojuši pirotehniku, nopietnas traumas Latvijā neviens nav guvis.
Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Zvīdre informēja, ka policijā nav reģistrēts neviens neuzmanīgas pirotehnikas lietošanas dēļ gūts nopietns ievainojumus.

Arī Gaiļezera mikroķirurģijas centra sabiedrisko attiecību speciāliste Lita Bernarde apliecināja, ka Jaungada naktī nevienam pacientam nebija nepieciešama palīdzība pēc pirotehnikas lietošanas.

Visā Latvijā novēroti atsevišķi gadījumi, kad cilvēki uguņošanas laikā tomēr nav ievērojuši piesardzības pasākumus un lietojuši pirotehniku tuvu mājām, automašīnām un kokiem.

Ar īpašu "izdomu" izcēlies kāds, visticamāk, iereibis jaunietis Rīgā, Purvciemā. Sākumā viņš raķetes šāvis zem koka. Tās atsitušās pret zariem un mainījušas lidojuma virzienu. Viena no raķetēm pat trāpījusi šāvēja biedram, kurš gan neguva nopietnus ievainojumus.

Pēc tam uguņotājs mēģinājis raķetes šaut no vieglās automašīnas jumta, taču krāsainās ugunis spļaujošā ierīce nokritusi un uguņošana turpinājusies jau zem spēkrata. Automašīnai par laimi nopietni bojājumi nav tikuši nodarīti.

Pēc tam jaunietis turpinājis šaudīt raķetes, tēmējot pret dzīvojamo māju. Arī nama iedzīvotājiem paveicies, jo viņš nav trāpījis nevienā no ēkas logiem.

Uguņošana Jaungada naktī daudzviet aktīvi turpinājās vēl aptuveni stundu pēc pusnakts, bet atsevišķas raķetes bija redzamas arī vēlāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!