Jaungada naktī Gaiļezera slimnīcas mikroķirurģijas nodaļā nogādāti četri vīrieši, kuri guvuši plaukstu traumas, neuzmanīgi apejoties ar pirotehniku. Viens no šiem cilvēkiem atlikušo dzīvi būs invalīds.
Smagākais gadījums esot bijis 54 gadus vecs vīrietis, kurš atvests no Jelgavas īsi pirms pulksten 2. Viņš guvis traumu, nemākulīgi palaižot raķeti. Nodaļas ķirurgs Guntis Bite teica, ka vīram divi no kreisās rokas pirkstiem norauti sprādziena brīdī, trešo vajadzējis amputēt slimnīcā. Cietusi arī labā roka, tai izmežģīts viens pirksts.

Pārējie trīs invalīdi nebūšot. Divi no cietušajiem ievesti no Jūrmalas, viens no Rīgas. Slimnīcā viņus sāka nogādāt uzreiz pēc pusnakts - pirmais atvests tikai 10 minūtes pēc Jaunā gada iestāšanās. Medicīniski aprūpētas piecas rokas.

Bite pastāstīja, ka mikroķirurģijas nodaļā strādājot jau 16 gadus un šis esot tikai otrais gadījums, kad svētkos tik daudz cilvēku savainojot sevi ar pirotehniku. "Aizpagājušā gadā bija trīs, parasti ik gadu pa vienam," teica ķirurgs.

Bērnu klīniskās slimnīcas traumpunktā BNS noskaidroja, ka šajā ārstniecības iestādē ievesti septiņi bērni, kas guvuši traumas pirotehnikas dēļ. Bērni ir vecumā no 5 līdz 13 gadiem, divi no viņiem atstāti slimnīcā, bet pārējos mediķi atlaiduši mājās, jo traumas nav bijušas smagas. Pārsvarā konstatēti apdegumi, kā arī spridzināšanas dēļ radušās brūces. Nevienam ievainojumi nav tik smagi, lai būtu jāievieto reanimācijā.

Savukārt Paula Stradiņa slimnīcā nogādāti 5 cilvēki, par kuru traumām mediķiem vajadzējis ziņot policijai, BNS noskaidroja slimnīcā. Šie pieci jaunieši guvuši galvas traumas kautiņos pie "Pepsi Foruma", iznākot no restorāniem un tamlīdzīgos apstākļos. Jaungada naktī Stradiņa slimnīcā esot nogādāti arī trīs cilvēki ar sadzīves traumām.

Valsts traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas (VTOS) uzņemšanas nodaļā BNS informēja, ka svētku naktī ievesti 2 cilvēki, kuri guvuši traumas, rīkojoties ar pirotehniku, tomēr pēc medicīniskās palīdzības sniegšanas palaisti mājās, jo traumas neesot smagas un viņus stacionēt nebija nepieciešams. Ar nopietnām traumām Jaungada naktī uz VTOS neviens nav nogādāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!