Jaungada naktī mobilo sakaru operatora "Tele2" tīkla noslogotība pieaugusi vairāk nekā desmit reizes, salīdzinot ar citām dienām, un tas arī bijis vislielākais mobilo sakaru tīkla noslogojums pagājušajā gadā.
Par to informēja "Tele2" tirgzinību speciālists Māris Jansons, norādot, ka vairāk nekā desmit reizes pieaudzis gan izsūtīto īsziņu, gan veikto sarunu skaits. Konkrētus skaitļus viņš gan atturējās minēt, norādot, ka šāda informācija ir konfidenciāla. Viņš norādīja, ka daļā "Tele2" tīkla pārklājuma, tostarp Rīgā un atsevišķos Latvijas rajonos, laika posmā no pulksten 20 līdz vieniem naktī bijuši vērojami sakaru traucējumi.

Nelieli sakaru traucējumi bijuši arī mobilo sakaru operatora "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) tīklā. LMT preses sekretārs Dāvids Dane BNS norādīja, ka sakaru traucējumi, neskatoties uz pieaugošo lietotāju skaitu, esot bijuši mazāki nekā sagaidot iepriekšējo gadu.

Viņš arī paskaidroja, ka traucējumi jau iepriekš esot paredzēti un neesot pārsnieguši plānoto. Pašreiz gan LMT vēl neesot apkopojis visus datus par tīkla noslogotību Jaungada naktī. Gan LMT, gan "Tele2" pārstāvji norādīja, ka aizvadītās nakts putenis mobilos sakarus neesot ietekmējis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!