Foto: DELFI

Jauni Covid-19 ierobežojumi nav nepieciešami, trešdien, 26. janvārī, pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) preses konferencē pauda Valsts prezidents Egils Levits.

Prezidents stāstīja, ka Covid-19 pandēmija bijis viens no sarunu tematiem. Levita, ieskatā, patlaban situāciju ar Covid-19 izplatību mainījis vīrusa paveids omikrons, kas ir ļoti lipīgs un ātri izplatās, bet neveicina augstu hospitalizāciju, kā tas bija vērojams ar vīrusa delta paveidu.

Valsts prezidents secināja, ka tie epidemioloģiskās drošības pasākumi, kas bija pareizi, lai ierobežotu delta variantu, nav pareizi, ierobežojot omikrona izplatību.

"Redzam, ka valdība laicīgi reaģē uz jauno situāciju. Var teikt, ka jauni ierobežojumi nav nepieciešami. Sagaidāms, ka februāra vidū un otrajā pusē sasniegsim saslimstības pīķi un tad tā ies uz leju, bet joprojām galvenās rūpes ir par slimnīcu kapacitāti," sacīja Levits.

Viņš uzsvēra, ka katram iedzīvotājam pašam ir iespēja sevi pasargāt, vakcinējoties pret Covid-19, valkājot mutes un deguna maskas, kā arī ievērojot vispārējos piesardzības principus.

Arī premjers norādīja uz ekspertu teikto, ka ierobežojumi nav virziens, uz kuru būtu jāvirzās. "Veselības nozares eksperti uzskata, ka drošības pasākumu maiņa nav efektīvākā rīcība. Efektīvākais veids, kā aizsargāt sevi, ir pasargāt sevi individuāli – vakcinējoties, valkājot maskas un testējoties," pauda Kariņš.

Jau vēstīts, ka pirmdien tika veikti 23 504 Covid-19 testi, reģistrēti 6097 jauni saslimšanas gadījumi un saņemti ziņojumi par 15 mirušajiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Šis ir līdz šim lielākais Latvijā vienā dienā konstatētais pozitīvo testu skaits kopš pandēmijas sākuma. Iepriekšējais lielākais skaits bija reģistrēts 21. janvārī, konstatējot 5972 inficēšanās gadījumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!