Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcija trešdien vienbalsīgi vienojās, ka neatbalstīs jaunu ministru amatu izveidi topošajā Ministru kabinetā, pavēstīja ZZS preses sekretāre Dace Kārkliņa.

ZZS deputāti ar Ministru prezidenta amata kandidātu Māri Kučinski (ZZS) diskutēja par valdības veidošanas gaitu un pārrunāja izskanējušo informāciju par iespējamu jaunu ministru amatu izveidi.

Frakcijas deputāti vienojušies, ka patlaban Ministru kabineta iekārtas likumā noteiktais valdības sastāvs ar 13 ministru amatiem ir optimāls un nodrošina efektīvu izpildvaras darbību, tāpēc nav nepieciešamība to paplašināt.

"ZZS deputāti uzskata, ka jaunu ministru amatu izveide nebūtu lietderīga, turklāt tā saistītos ar būtiskām papildus izmaksām," skaidroja Kārkliņa.

Vienlaikus ZZS neiebilstu pret Ministru prezidenta biedra posteņa izveidi, uzticot šos pienākumus kādam no vadības ministriem.

Jau vēstīts, ka līdz šim nav izdevies pilnībā vienoties par atbildības jomu sadalījumu jaunajā valdībā.

Vienošanās nav panākta ar partiju "Vienotība" - sākotnēji partija vēlējās savā pārziņā iegūt Satiksmes ministriju un Tieslietu ministriju, bet, tā kā šī vēlme neguva partneru un valdības veidotāja atbalstu, "Vienotība" piedāvāja jaunu kompromisa variantu - uzticēt tai Veselības ministrijas (VM) un Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijas (VARAM) vadību.

Līdz ar to "Vienotība" jaunajā valdībā vēlētos vadīt Ārlietu ministriju, Iekšlietu ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Labklājības ministriju, VM un VARAM.

Tikmēr Kučinskis atzinis, ka VM vadību nevēlas mainīt un darbu varētu turpināt veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS).

Valsts prezidents Raimonds Vējonis 13. janvārī uzticēja Kučinskim valdības veidošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!