Foto: DELFI

Ministrijām nespējot vienoties par iekasētās naudas plūsmu, jaunus stacionāros fotoradarus šogad uz ceļiem vēl neieraudzīsim, visdrīzāk tos sāks izbūvēt nākamgad, otrdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

Starp Finanšu, Satiksmes un Iekšlietu ministrijām Ministru kabinetā neesot panākta konceptuāla vienošanās par to, kā būtu novirzāma ar radariem iekasētā soda nauda. Strīds ir par to, ka naudu vajadzētu virzīt ceļu drošībai, nevis automātiski valsts kopējā budžetā.

Ministrs domā, ka šogad pie jaunajiem radariem vēl netiksim, jo ir arī vēl citas procedūras, kurām nepieciešams laiks. Piemēram, iepirkums, radaru uzstādīšana, zemes nomas līgumi un citas lietas. Kozlovskis domā - reālāk ir cerēt, ka jauni stacionārie ātruma mērītāji uz ceļiem nonāks nākamajā gadā.

Kozlovskis atgādināja, ka būs jauns modelis - radarus piegādās konkursā uzvarējusī firma, bet uzturēs Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD), kura saņems arī daļu naudas.

Jau vēstīts, ka pēc neveiksmīgā pirmā mēģinājuma Latvijā ieviest fotoradarus, nolemts, ka to uzticēs CSDD. IeM vadītās darba grupas sagatavotais informatīvais ziņojums fotoradaru ieviešanu paredz, ka CSDD pakāpeniski, no 2013.gada līdz 2017.gadam, ik gadu iegādāsies un uzstādīs 20 fotoradarus, kuru pirkšanai izmantos CSDD peļņas daļas.

2012.gadā valdība nolēma atbalstīt Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavoto priekšlikumu neatpirkt fotoradarus no Vācijas ražotāja "Vitronic GmbH". Šādu priekšlikumu IeM bija sagatavojusi, izvērtējot kompānijas auditoru sagatavoto ziņojumu, kurā norādīts uz fotoradaru pārņemšanas iespējamiem riskiem, prognozējamajiem finansiālajiem ieguvumiem un zaudējumiem. "V-Traffic" (iepriekš "Vitronic Baltica un partneri") fotoradari uz Latvijas ceļiem pārkāpumus nefiksē no pagājušā gada 16.decembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!