Pieci jaunie žurnālisti piektdien saņēma "Žurnālistikas cerības" balvu piecās kategorijās - labākais reģionu žurnālists, labākais fotožurnālists, labākais jaunais radio, preses un televīzijas žurnālists.
Balvu kā labākā jaunā reģionālās preses žurnāliste saņēma Inese Baranovska no laikraksta "Latgales Laiks", par labāko jauno radio žurnālistu nosauca Jāni Krēvicu no Latvijas Radio, "Žurnālistikas cerības" balvu kā labākais jaunais fotožurnālists saņēma Jānis Bukolts no Cēsu laikraksta "Druva".

Nominācijā "Labākais preses žurnālists" balvu saņēma divi cilvēki - latviešu valodā rakstošo žurnālistu vidū par labāko atzina Imantu Vīksni no "Rīgas Balss", bet Irinu Jesinu no laikraksta "Telegraf" apbalvoja kā labāko jauno krievu valodā rakstošo žurnālisti. Savukārt kategorijā "Labākais jaunais televīzijas žurnālists" balvu saņēma Aija Kinca no Latvijas Televīzijas.

Visi apbalvotie saņēma diplomus, latviešu autoru dzejas izlasi angļu valodā, kā arī grāmatu par glezniecību.

Žūrijas komisijas priekšsēdētāja Viola Lāzo apbalvošanas ceremonijā pauda, ka apbalvotie žurnālisti ir "jau īstenotas cerības". Viņa arī stāstīja, ka nākamgad "Žurnālistikas cerības" balvu piešķirs septiņās kategorijās. Esošajām piecām piepulcēsies vēl divas - labākais ziņu aģentūras žurnālists un labākais interneta portāla žurnālists.

Konkursa balvas kārotāju darbus, kas publicēti no 2001.gada novembra līdz šā gada novembrim, vērtēja pēc tematikas aktualitātes, saturīguma, formas un stila meistarības, kā arī žanra precizitātes, valodas prasmes, ētikas kritērijiem un rezonanses sabiedrībā.

Konkursa žūrijā darbojās Miervaldis Mozers un Aleksandrs Mirļins no Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes, Ligita Azovska no Latvijas žurnālistu savienības, Pauls Raudseps no laikraksta "Diena", Tieslietu ministrijas preses sekretārs Leonards Pāvils, Dzintra Mozule no žurnāla "Mans Īpašums", fotožurnālists Imants Prēdelis, Sarmīte Plūme no Latvijas Televīzijas, kā arī ziņu aģentūras "BNS Latvija" direktore Līga Menģelsone.

Pretendenti konkursam varēja pieteikties paši vai arī tos izvirza mediju galvenie redaktori vai kolēģi žurnālisti, iesniegumam pievienojot kandidātu spilgtākās publikācijas vai interesantāko raidījumu izklāstus. Uz diplomu var pretendēt žurnālisti vecumā līdz 30 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!