Foto: NMP dienests
Jaunie inficēšanās gadījumi ar koronavīrusa izraisīto slimību "Covid-19" ir saistīti ar ceļošanu uz Austriju un Spāniju, kā arī inficēšanos no jau atklāta slimnieka, informēja Slimību profilakses un kontroles centra Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Arāja.

Jau vēstīts, ka "Covid-19" Latvijā apstiprināta vēl 15 cilvēkiem, tādējādi kopumā saslimušo skaits sasniedzis 139.

Veicot šodien paziņoto "Covid-19" gadījumu epidemioloģisko izmeklēšanu, ir noskaidrots, ka šo personu inficēšanās ir saistīta ar ceļošanu uz Austriju un Spāniju vai saslimušie bijuši kontaktā ar jau iepriekš atklātiem "Covid-19" slimniekiem, kuri, savukārt, arī inficējušies ceļojumā, skaidroja Arāja.

Tāpat viņa piebilda, ka nav apstiprināts neviens papildu saslimšanas gadījums, kas būtu saistīts ar Saeimas deputātu Artusu Kaimiņu.

Kā ziņots, aizvadītājā diennaktī veikts 681 izmeklējums personām ar aizdomām par saslimšanu ar "Covid-19", savukārt līdz šim Latvijā kopumā veikti 5127 šādi izmeklējumi.

Saslimšana ar "Covid-19" konstatēta iedzīvotājiem 30 pašvaldībās - Rīgā, Jūrmalā, Daugavpilī, Liepājā, Rēzeknē, Jēkabpilī, Jelgavā, Aizkraukles novadā, Carnikavas novadā, Grobiņas novadā, Olaines novadā, Vecumnieku novadā, Ventspils novadā, Babītes novadā, Mārupes novadā, Kuldīgas novadā, Ozolnieku novadā, Ķekavas novadā, Salaspils novadā, Stopiņu novadā, Garkalnes novadā, Sējas novadā, Krimuldas novadā, Siguldas novadā, Cēsu novadā, Smiltenes novadā, Ogres novadā, Bauskas novadā, Limbažu novadā un Mērsraga novadā.

Pirmo reizi saslimšana ar "Covid-19" svētdien reģistrēta Jelgavā un Bauskas, Carnikavas, Limbažu un Mērsraga novados.

Visvairāk saslimšanu ar "Covid-19" reģistrēts Rīgā. Vismaz seši saslimušie reģistrēti arī Jūrmalā. Pārējās iepriekš minētajās pašvaldībās ar "Covid-19" saslimušo skaits nepārsniedz piecas personas.

Jau ziņots, ka no 12. marta līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar "Covid-19" vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!