Partija “Jaunie Demokrāti” aicina valdību nekavējoties pievērsties inflācijas ietekmes mazināšanai uz mazturīgo pirktspēju, inflācijas mazināšanai, ierobežojot valsts un pašvaldību būvniecības pasūtījumu un novirzot vairāk resursus reģioniem, informēja JD.
JD uzskata, ka, ierobežojot valsts un pašvaldību būvniecības pasūtījumu, būtu iespējams līdzsvarot būvniecības pieprasījumu ar reālo būvniecības kapacitātes pieaugumu. Pie būvniecības cenu kāpuma 13%, valsts atbalsts valsts aģentūras “Trīs brāļi” būvniecības projektiem ir neapdomāts.

Papildus atsvaru inflācijai, pēc JD domām, dotu finanšu resursu novirzīšana uz reģioniem, kas palīdzētu mazināt algu kāpumu “ūdensgalvā” - Rīgā un mazinātu bezdarbu Latvijas reģionos.

JD aicina valdību “neslēpties aiz sarežģītām formulām un piedāvāt risinājumu tiem iedzīvotājiem, kas saņem pensijas mazāk nekā 105 latus mēnesī”. JD norāda, ka pašlaik pensiju indeksācijas uzstādījums nodrošināt reālo pirktspēju neatbilst realitātei, jo indeksācijas pamatā tiek ņemts patēriņu cenu indekss un reālās algas pieaugums valstī.

JD vērš uzmanību uz to, ka salīdzinot ar 2004. gada decembri dārgākas kļuvušas daudzas pamata pārtikas preces– maize par 17,6 %, gaļa un tās produkti – 8,4%, zivis un zivs produkti – 16,7%, siers – 21,3%, piena produkti – 14,8%, gāze – 22%, siltumenerģija – 9,2%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!