Partijas "Jaunie demokrāti"(JD) valde pirmdien nosūtījusi apvienībai "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK vēstuli, piedāvājot abiem politiskajiem spēkiem apvienoties. JD pieļauj jebkura veida apvienošanās veidus, tostarp, to, ka JD biedri iestājas "tēvzemiešos".

JD priekšsēdētājs Māris Gulbis portālam "Delfi" sacīja, ka JD un TB/LNNK programmas esot ļoti līdzīgas, tādēļ partijas vadība nolēmusi sākt sarunas ar "tēvzemiešiem".

"Mēs esam fleksibli sarunās, pieļaujam tādu variantu kā iestāšanos TB/LNNK… iestātos ne tikai es, bet visi 400 "Jauno demokrātu" biedri," skaidroja Gulbis.

Viņš norādīja, ka jau iepriekš notikušas neformālās sarunas ar TB/LNNK līderiem, kas konceptuāli atbalstījuši šādu iespēju, taču jautājums esot par apvienošanās veidu.

Ar TB/LNNK vadību portālam "Delfi" pagaidām neizdevās sazināties, taču apvienības bijušais priekšsēdētājs Jānis Straume "Delfi" sacīja, ka par organizāciju apvienošanos nevarētu būt runa, jautājums esot jāsaskata individuāli.

"Daži politiķi, manuprāt, tur ir ļoti spējīgi un ir gados jauni," sacīja Straume.

Jau vēstīts, ka JD sestdien kongresā pilnvaroja jauno valdi risināt sarunas ar citiem politiskajiem spēkiem par iespējamu apvienību izveidošanu.

9.Saeimas vēlēšanās JD saņēma 1,26% vēlētāju atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!