Mākslas akadēmijas gleznošanas nodaļas 4.-5.kursa studenti līdz maija vidum apgleznos Latvijas Televīzijas lifta (LTV) foajē telpas deviņos stāvos un par krāsām aptuveni vienu tūkstoti latu privāti maksās bijušais televīzijas ģenerāldirektors Rolands Tjarve.
Mākslas akadēmijas pasniedzējs mākslinieks Kristaps Zariņš informēja, ka sākotnēji bija iecerēts samaksāt par krāsām no LTV naudas, taču pēc Tjarves atbrīvošanas no amata viņš nolēma šo ideju tomēr īstenot un tādējādi nolēma maksāt no privātiem līdzekļiem.

Topošie mākslinieki līdz 17.maijam plāno pabeigt šo darbu, jo tā ir diena, kad tiks vērtēts viņu veikums kā bakalaura darbs. Studenti darbu televīzijā sāks pēc Lieldienām. Studenti sagatavoja vairākus projektus katram stāvam, un tad LTV darbinieki izvēlējās sev pieņemamākus darbus - atkarībā no katrā stāvā strādājošo raidījumu tematikas un līdzīgi.

Darbi pārsvarā būs mūsdienīgi reālistiski un to tematika būs, "sākot no debesīm un beidzot ar plikām sievietēm," sacīja Mākslas akadēmijas pasniedzējs. Honorāru par studentu darbu nav paredzēts maksāt, jo padarītais reizē būs arī topošo mākslinieku bakalaura darbs, kuru vērtēs Mākslas akadēmijas pasniedzēji. LTV sagatavos sienas, lai tās varētu apgleznot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!