Foto: LETA
Rīgas Austrumu izpilddirekcijā trešdien, svinīgās ceremonijas laikā solījumu par uzticību Latvijas Republikai deva 57 Latvijas jaunie pilsoņi, kuri ir sekmīgi nokārtojuši naturalizācijas pārbaudījumus un kuriem nav šķēršļu iegūt Latvijas pilsonību.

Viņus ar uzrunām sveica Saeimas un Iekšlietu ministrijas pārstāvji, bet ar koncertu priecēja Andris Daņiļenko, savukārt dāvanā ikviens saņēma grāmatu par Latviju un ziedus.

22.aprīļa svinīgā solījuma došanas ceremonijas dalībniekus sveica Saeimas deputāte Janīna Kursīte, Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Evika Siliņa un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes(PMLP) Naturalizācijas pārvaldes vadītājs Igors Gorbunovs.

Amatpersonas atzina, ka katrs jaunais pilsonis Latvijai ir svarīgs, pateicās par mērķtiecību naturalizācijas pārbaudījumu nokārtošanā un vēlēja veiksmi jaunajā - Latvijas pilsoņa statusā.

Aptaujātie pilsonības ieguvēji atzina, ka, kārtojot naturalizācijas eksāmenus viņi ir uzlabojuši Latvijas vēstures zināšanas, savukārt svinīgā solījuma došanas diena viņiem ir svētku diena. Pēc svinīgā solījuma došanas Ministru kabinets mēneša laikā izdod rīkojumu par pilsonības piešķiršanu un jaunie pilsoņi tiek aicināti ierasties pēc pilsoņa pasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!