Valsts aģentūra "Jaunie trīs brāļi" noslēgusi 6800 latus vērtu līgumu ar SIA "PSI grupa" par "funkciju īstenošanas procesu un risku vadības efektivitātes pilnveidošanu".
"Jauno trīs brāļu" direktors Zigurds Magone apgalvoja, ka konsultantu palīdzība ir nepieciešama, lai īstenotu aģentūras mērķi - iegūtu ISO vadības kvalitātes sertifikātu.

Savukārt aģentūras "Jaunie trīs brāļi" Komunikācijas nodaļas vadītāja Elīna Bīviņa pastāstīja, ka konsultants intervē visus aģentūras vadošos darbiniekus, projektu vadītājus un nodaļu vadītājus, lai izvērtētu aģentūras darbinieku pieredzi, savstarpējo komunikāciju un administratīvos jautājumus. Tam visam esot vistiešākais sakars ar projektu veiksmīgu īstenošanu. Nākamais solis būšot apkopot visu informāciju, izanalizēt un izteikt ierosinājumus darba organizācijai.

"Gaismas pils", akustiskās koncertzāles un laikmetīgās mākslas muzeja projektu īstenotāji esot vērsušies pēc palīdzības pie SIA "PSI grupa", uzklausot projektu īstenošanas novērotāju - "Delnas" - ieteikumus.

Neatkarīgie konsultanti kvalificēti novērtēšot aģentūras darbības efektivitāti, tostarp struktūru, sistēmas kvalitāti, identificēšot riskus, arī korupcijas riskus, un ieteikšot pasākumus sistēmas pilnveidošanai, efektīvākai dokumentu apritei, personāla motivācijas celšanai, izstrādās projektu procesu aprakstus.

Valsts aģentūrā "Jaunie trīs brāļi" patlaban strādā 24 darbinieki.

3.janvārī sabiedrība par atklātību "Delna" nāca klajā ar paziņojumu, ka "Jaunie trīs brāļi" līdzšinējos iepirkumos nav pilnībā ievērots labas pārvaldības princips. Nekonkrētība par visu trīs projektu, bet jo īpaši Rīgas koncertzāles izmaksām, pēc "Delnas" domām, ir ievērojams trūkums projektu īstenošanā.

Tāpat "Delna" norādīja, ka ir bijis pamats apšaubīt "Jauno trīs brāļu" pieņemto lēmumu un finanšu izlietojuma efektivitāti. "Delnai" arī esot radušās aizdomas par atsevišķu lēmumu tiesiskumu vai finanšu līdzekļu saimniecisku izlietojumu.

Tomēr kopumā, pēc "Delnas" domām, nevar runāt par noziedzīgām darbībām vai nozīmīgu kaitējumu sabiedrības interesēm, bet var atzīt, ka labas pārvaldības princips līdzšinējos iepirkumos nav ticis īstenots visā pilnībā, kas dod pamatu sabiedrībai šaubīties par aģentūras spēju pienācīgi atklāti un caurskatāmi rīkoties ar publiskajiem līdzekļiem trīs objektu būvniecībā.

Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" dati, SIA "PSI grupa" reģistrēta 1999.gada decembrī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 43 800 lati, kā darbības veidi norādīta jurisprudences, rēķinvedības, grāmatvedības un auditorpakalpojumu sfēra, konsultāciju sniegšana nodokļu jautājumos, tirgus un sabiedriskās domas izpēte, konsultēšana uzņēmējdarbībā un vadībzinībās, pieaugušo un pārējā izglītība u.c.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Andris Maurāns, valdē darbojas arī Dzintra Mūrniece, Jānis Prindulis, Antra Trukšāne, Ivars Vanadziņš.

27% uzņēmuma daļu pieder Jānim Bolem, 61% - Maurānam, 12% - Vanadziņam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!