Rīgas domē trešdien notika LSDSP Jaunatnes organizācijas un krievu skolu aizstāvības štāba jauniešu tikšanās, kur tika panākta vienošanās par izglītības reformas "iesaldēšanas" nepieciešamību.
Kā aģentūru LETA informēja LSDSP Jaunatnes organizācijas prezidents Jānis Kuzins, sēdi atklāja Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta komitejas priekšsēdētājs Guntars Jirgensons (LSDSP) un viens no krievu skolu aizstāvības štāba aktīvists Jurijs Petropavlovskis (PCTVL).

Sēde notika aiz slēgtām durvīm un tajā piedalījās LSDSP Jaunatnes organizācijas prezidents Jānis Kuzins, LSDSP Jaunatnes organizācijas viceprezidents Aleksandrs Kontaņistovs, LSDSP Jaunatnes organizācijas valdes locekļi Austris Eglītīs, Raimonds Vilkājs un Igors Katkovskis, kā arī Štāba aktīvisti Žana Kareļina, Anna Iskenderova, Svetlana Petuhova, Olga Ščerbačenko, Antons Zelinkēvičš un Vladislavs Tkačenko.

Tikšanās dalībnieki vienojās aicināt Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, Saeimu un Ministru kabinetu "iesaldēt" izglītības reformu, kas paredz pāreju uz mācībām galvenokārt latviešu valodā mazākumtautību skolās. Jaunieši atzina, ka nedz skolēni un skolotāji, nedz skolu vadība un Izglītības un zinātnes ministrija nav gatava šo reformu īstenot.

Tiek norādīts, ka trūkst pedagogu ar atbilstošam latviešu valodas zināšanām un mācību literatūras latviešu valodā.

Tikšanas dalībnieki aicina arī uzlabot latviešu valodas un literatūras mācīšanas kvalitāti mazākumtautību skolās, kā arī palielināt stundu skaitu, lai pilnvērtīgāk skolnieki apgūtu latviešu valodu un literatūru.

Jaunieši uzskata, ka ir nepieciešams izveidot vienotu latviešu valodas un literatūras mācīšanas metodiku, jo pašreizēja neatbilst mūsdienu prasībām. Viņi aicināja arī pārstrādāt augstākas izglītības studiju programmu "Latviešu valodas un literatūras skolotājs krievu mācībvalodas skolās".

Jaunieši vienojās tikties regulāri un aicināt uz sēdēm Saeimas, Ministru kabineta un citu partiju un to jaunatnes organizāciju pārstāvjus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!