Jaunatnes sporta, jaunrades un izglītības atbalsta fonds nolēmis sākt akciju, kurā aicinās Latvijas iedzīvotājus ziedot naudu, lai pēc tam novirzītu to tām nozarēm, kurās ir vislielākais budžeta deficīts, informēja fondā.
Šāda iecere fonda pārstāvjiem radusies, saskaroties ar sponsoru ierobežotām iespējām sniegt atbalstu, kuru cēlonis ir Latvijas ekonomiskā situācija. Tādēļ fonds nolēmis rīkoties un atbalstīt valsti cerībā, ka pēc tam valsts neatteiksies sniegt atbalstu jaunatnes attīstībai.

Fonda pārstāvji nosūtījuši vēstuli arī Ministru prezidentam Ivaram Godmanim (LPP/LC), lai noskaidrotu, kurās nozarēs šobrīd valda viskritiskākā ekonomiskā situācija, kā arī lūgtu premjeru atbalstīt akciju. Ja Godmanis savu atbalstu liegs, ziedotie līdzekļi tiks nodoti uzreiz kādai sfērai - izglītībai, pašvaldībām, iespējams, bērnu slimnīcām, skolām.

"Domāju, ka situācijā, kādā šobrīd atrodas Latvija, ir brīdis parādīt īstu tautas atbalstu," uzskata viena no fonda dibinātājām Alīna Vingre, "arī valdībai tas būtu nozīmīgs solis, jo tiešām grūti vadīt valsti krīzes laikā, nesaņemot tautas atbalstu, tāpēc uzskatām, ka arī valdībai ir būtiski saņemt tautas atbalstu." Akcijas organizētāji cer arī uz tautas atbalstu.

Akciju plānots īstenot, rīkojot labdarības koncertus ar talantīgu jauniešu piedalīšanos vairākās Latvijas pilsētās un aicinot Latvijas iedzīvotājus ziedot, izmantojot ziedojumu tālruni, kā arī piedāvājot dažādas citas iespējas ziedot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!