Jauniešu organizācija klubs "Māja" sadarbībā ar Zviedrijas organizāciju "Jaunie Eiropas federālisti" (JEF) līdz svētdienai rīko starptautisku semināru "One Europe" ("Viena Eiropa"), lai diskutētu par vairākiem ar Eiropas Savienības (ES) paplašināšanos saistītiem jautājumiem.
Klubs "Māja" piektdien informēja, ka jaunieši no Polijas, Igaunijas, Zviedrijas, Austrijas, Vācijas, Lietuvas un Latvijas diskutēs par to, kādēļ referendums tiek izmantots kā demokrātisks lēmumu pieņemšanas veids, kā politikā īstenot savas idejas un kādu mēs iedomājamies ES pēc paplašināšanās.

Projekta galvenā koordinatore Latvijā Ilze Garoza uzskata, ka "ir svarīgi, lai cilvēki Latvijā uzzinātu, ka jaunieši no ES dalībvalstīm un kandidātvalstīm, kuras jau ir pateikušas "jā" dalībai savienībā, vēlas, lai arī Latvija iestātos ES".

"Mēs patiešām vēlamies, lai Latvija pievienojas ES," apliecina JEF valdes loceklis Jespers Magnusons (Jesper Magnusson). Viņš uzskata, ka nelielām valstīm, it īpaši Baltijas jūras reģionā, ir ļoti svarīgi sadarboties.

Projektu "One Europe" organizē JEF Baltijas valstu, Vācijas un Zviedrijas nodaļas, kas apvienojušās kopējā organizācijā "The Baltic Sea region Federalists" (BSF) ("Baltijas jūras reģiona federālisti"). BSF arī organizē seminārus un izdod savu informatīvo žurnālu "The Baltic Sea Federalist".

Referendums par Latvijas iestāšanos ES notiks 20.septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!