Latvijas Jauniešu iniciatīvas grupa (LJIG) šodien, iesniedzot Valsts prezidenta kancelejā Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai adresētu atklātu vēstuli par humānu risinājumu terorisma apkarošanai, darīja zināmu, ka vēlas arī tikties ar Valsts prezidenti un personīgi pārrunāt minēto jautājumu.
Tikšanās laikā ar Valsts prezidenta kancelejas vadītāju Mārtiņu Bondaru un citiem Valsts kancelejas darbiniekiem jaunieši informēja, ka labprāt apkopotu interneta portālos DELFI un "TVnet" paustos viedokļus par terorisma apkarošanas humānām metodēm un pēcāk pārrunātu šos jautājumus ar Vīķi-Freibergu.

Jaunieši tikšanās laikā arī izjautāja prezidenta kancelejas darbiniekus par dažādiem jautājumiem, kas saistīti ar Latvijas iesaistīšanos terorisma apkarošanā. Jaunieši interesējās par Latvijas pausto nostāju, ka nepieciešamības gadījumā tā ir gatava ļaut ASV izmantot savu gaisa telpu, kā arī par to, vai Latvija būtu gatava iesaistīties terorisma apkarošanā tiktāl, ka Latvijas iedzīvotāji karotu Afganistānā.

LJIG pārstāvji arī jautāja par to, kādi būs Latvijas nākamie soļi cīņā pret terorismu, un izjautāja kancelejas darbinieku par Ministru kabineta izveidotās darba grupas ar starptautiskā terorisma apkarošanu saistīto jautājumu risināšanai darbības plāniem.

LJIG uzskata, ka, ņemot vērā pašreizējos notikumus Afganistānā un situāciju Amerikas Savienotajās Valstīts, vēstulē minēto problēmu aktualitāte ir aizvien palielinājusies, tādēļ līdz ar atklātās vēstules nodošanu prezidentei tiks iesniegts lūgums tikties ar iniciatīvas grupu personiski, lai pārrunātu minētos jautājumus.

Līdz 1.oktobrim atklāto vēstuli Valsts prezidentei parakstījuši 990 cilvēki, to skaitā ir arī sabiedrībā pazīstami mākslinieki, mūziķi, žurnālisti un pētnieki, kā arī nevalstisko organizāciju, valsts un pašvaldību iestāžu darbinieki. Akcijas atbalstītāju vidū ir Kandavas novada pašvaldības priekšsēdētājs Dainis Rozenfelds, laikraksta "Diena" reportieris Uldis Rudaks, Ēriks Stendzenieks no reklāmas aģentūras "Zoom" u.c.

Vēstuli, kuras teksts bija skatāms portālā "Fundamental", no 21.septembra parakstīt varēja ikviens. Akcijas rīkotāji uzskata, ka viņiem izdevās īstenot savu galveno mērķi - veicināt sabiedrības diskusiju par šī brīža aktuāliem jautājumiem: teroristu uzbrukumu Pasaules Tirdzniecības centram Ņujorkā, ASV un starptautisko reakciju, kā arī Latvijas lomu starptautiskajā arēnā. Jaunieši vēstulē aicina prezidenti kā valsts pārstāvi atbalstīt un izrādīt iniciatīvu humāno risinājumu veicināšanai vispasaules terorisma apkarošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!