Foto: F64
Pirms nedēļas Lizuma pagastā tika atrasti divi mīklainā nāvē miruši 19 gadus veci jaunieši. Viņu piederīgie izvirzījuši savu versiju par traģiskās nelaimes iemesliem.

Kā piektdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze", jauniešu piederīgie uzskata, ka jauniešu nāve ir iestājusies no elektrotraumas, kuras iemesls bijis elementārās elektrodrošības ignorēšana. Pēc piederīgo versijas, puisis ārā peldējies kubulā, kas piepildīts ar ūdeni. Tuvumā atradusies spuldze kabeļa galā, kas, visticamāk, turēta āra apgaismojumam.

Piederīgie uzskata, ka kaķis ir lēcis no tādas kā koka laipiņas, sakustinājis lampu un tā iekritusi kubulā reizē ar pašu dzīvnieku. Noticis strāvas trieciens.

Meitene, redzot nelaimi, ir metusies glābt puisi, aizmirsdama par draudiem pašas dzīvībai. Rezultātā miruši ir visi trīs – puisis, meitene un kaķis, vēsta laikraksts, norādot, ka tāda ir piederīgo versija.

Savukārt Lizuma iedzīvotāji notikušo vērtē ar aizdomām un neizslēdz varbūtību, ka ne viss ir tā, kā pirmajā brīdī izskatās. Cilvēki ar šausmām runā, ka jaunieši ūdens kubulā esot "uzvārījušies zili kopā ar kaķi", vēsta laikraksts.

Laikraksts atklāj, ka oficiālā informācija liecina – jauniešu nāve konstatēta pēc pusnakts. Uz notikuma vietu gan policiju, gan ātrās palīdzības mediķus izsaucis mirušā jaunieša tēvs, kurš šajā lietā figurē kā liecinieks un kuram pieder viensēta, kur notika nelaime.

Patlaban par notikušo policijā ir sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Kā vēsta laikraksts, lizumieši netic tā vīrieša versijai, kurš pirmais konstatēja notikušo – sava dēla un viņu glābušās jaunietes nāvi, kā arī izsauca glābējus, jo šie neesot vienīgie cilvēki ģimenē, kuri miruši aizdomīgā nāvē. Vīrietis jau esot bijis sodīts par draudzenes slepkavību.

Vīrieša paziņa laikrakstam atklājusi, ka namatēva neesot bijis mājās, kad notikusi nelaime. Kad vīrietis ieradies, sācis meklēt jauniešus un atradis viņus mirušus. Namatēvs spīdinājis bateriju, sākumā neesot aptvēris visas situācijas nopietnību. Vispirms kubulā ieraudzījis roku, tvēris aiz tās un pats saņēmis strāvas triecienu. Varējis nomirt, taču viņu izglābis tikai tas, ka kājās bijušas uzautas gumijotas iešļūcenes. Namatēvs zvanījis uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112, izpētījis laikraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!