Foto: AFI
Aizvadītajā diennaktī ar diagnozi ķermeņa atdzišana slimnīcā nogādāti seši cilvēki, - viens no viņiem - kāds jaunietis - bija nolēmis no Rīgas aizskriet līdz Siguldai, taču Vangažos viņš esot "paguris" un nolēmis atpūsties, kā rezultātā viņam konstatēta ķermeņa atdzišana, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Vienai daļai pacientu ķermeņa atdzišanu veicināja atrašanās alkohola reibumā, jo tas provocēja cilvēkus atpūsties vai aizmigt vietā ar zemu gaisa temperatūru.

NMPD minētajā laika posmā saņēmis 1267 izsaukumus, no kuriem 204 gadījumos ir gūtas traumas. 10 cilvēki ir cietuši slideno ceļu, ielu un ietvju dēļ, galvenokārt, gūstot roku un kāju lūzumus - deviņi cietušie traumas guvuši Rīgā, bet viens - Vidzemē.

Gūtas arī krimināla rakstura traumas, - 34 gadus vecs vīrietis nopietni sadurts krūtīs, bet 41 gadu vecam vīrietim ar stikla lauskām sadurtas krūtis un seja.

Aizvadītajā diennaktī cietuši divi velosipēdisti, - kāds 68 gadus vecs vīrietis Zemgalē līdz galam nenoskaidrotā incidentā lauzis ribas. Savukārt 52 gadus vecu velosipēda vadītāju aizķēra automašīna, un viņš guva gūžas lūzumu.

Applaucējumus guvuši vairāki bērni, - Kurzemē četrus gadus veca meitene ar karstu ūdeni applaucējusi vēderu, savukārt deviņus gadus vecs zēns ar eļļu applaucējis roku un plaukstas.

Bukša piebilda, ka informācija par šāda veida negadījumiem tiek sniegta, lai iedzīvotāju apzinātos traumu nopietnību un ievērotu piesardzības pasākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!