Foto: LETA
Konkursa komisijas nesen izveidotā Pārresoru koordinācijas centra vadītāja amatam lēmusi virzīt valsts pārvaldes reformu un politikas analīzes eksperta Mārtiņa Krieviņa kandidatūru, portālu "Delfi" informēja Ministru kabineta preses sekretāre Zanda Šadre.

Konkursa komisija savu vērtējumu un ieteikumu šim amatam virzīt Krieviņa kandidatūru nosūtīs Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V), kuram jāpieņem gala lēmums.

Kā liecina Krieviņa CV, viņš no 2010.gada vidus darbojies kā konsultants dažādos projektos valsts pārvaldes reformas, politikas analīzes un plānošanas jautājumos. Līdz tam viņš pāris mēnešus nostrādājis Finanšu ministrijā Budžeta departamenta direktora vietnieka amatā.

Savukārt no 2007.gada 1.marta līdz 2010.gada aprīļa beigām Krieviņš bijis Valsts kancelejas (VK) Politikas koordinācijas departamenta vadītājs. Pirms tam viņš nedaudz ilgāk kā gadu nostrādāja par šī departamenta vadītāja vietnieku, bet vēl iepriekš – kā konsultants šajā VK departamentā.

Pirms darba VK Politikas koordinācijas departamenta Krieviņš no 2004.gada decembra līdz 2005.gada vidum strādāja par VK Komunikācijas departamenta konsultantu. Savukārt pirms nonākšanas darbā VK Krieviņš nedaudz vairāk kā trīs gadus – no 2001.gada jūnija līdz 2004.gada decembrim - nostrādāja par vecāko sabiedrisko attiecību konsultantu SIA "Mediju tilts".

Krieviņš Vidzemes augstskolas Politikas zinātnes katedrā 2001.gadā ieguvis augstāko profesionālo izglītību ar profesiju – politologs. Savukārt 2004.gadā vīrietis Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Politikas zinātnes katedrā ieguvis politikas zinātnes maģistra grāds. Krieviņš kopš 2010.gada mācās maģistrantūrā Rīgas Ekonomikas augstskolā, ko plānots pabeigt 2012.gada aprīlī.

Šadre norāda, ka Pārresoru koordinācijas centrs, kas ir atsevišķa premjera pakļautībā esoša institūcija, darbu uzsāka pērn 1.decembrī. Institūcijas vadītājam būs jānodrošina pārresoru koordinācijas funkcijas, kā arī ministru un citu valsts pārvaldes iestāžu sadarbība Nacionālā attīstības plāna izstrādē.

Jaunā institūcija sadarbībā ar ministrijām un citām institūcijām veiks nozaru politikas analīzi un sniegs Ministru prezidentam priekšlikumus par valsts ilgtermiņa attīstības prioritātēm.

Šobrīd iestādes vadītāja pienākumus pilda Pēteris Vilks. Patlaban centrā strādā trīs darbinieki. Kopumā plānots, ka iestādē būs 14 darbinieki, piebilda Šadre.

Kopumā konkursā pieteikumus iesniedza 11 pretendenti. Pretendentus konkursa trīs kārtās vērtēja valsts pārvaldes profesionāļu komisija.

Komisiju vadīja Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane. Komisija darbojās arī Finanšu ministrijas valsts sekretāre Sanita Bajāre, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāres Juris Pūce, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra biroja vadītāja Kristīne Pelša un Ministru prezidenta ārštata padomnieks valsts pārvaldes jautājumos Edvards Kušners. Ar padomdevēja tiesībām pieaicināta Saeimas deputāte Rasma Kārkliņa un Vladimirs Reskājs, un premjera padomnieks Ints Dālderis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!