Alūksnē jauniesauktie karavīri diviem bērnudārziem ir uzdāvinājuši "sniega pilsētiņas", informēja Alūksnes mobilo strēlnieku bataljona komandieris Ainārs Ozoliņš.
Nedēļas nogalē brīvprātīgie devušies uz bērnudārziem "Pienenīte" un "Sprīdītis", lai tur bērnu priekam izveidotu sniega figūras.

"Pirmdien bērni atnāca uz bērnudārzu un viņiem bija lielas acis no pārsteiguma. Esam apmierināti ar paveikto. Puiši tiešām ir pastrādājuši labi. Tā ir tradīcija, kuru turpinām jau otro gadu. Jauniesauktajiem karavīriem šī iespēja zināmā mērā palīdzēja arī adaptēties jaunā vidē," teica Ozoliņš.

"Sals turas. Un tas nozīmē, ka arī sniega pilsētiņa vēl priecēs ilgi. Mums bērnudārza pagalmā ir savs "Ķīnas mūris", "cietoksnis", "tuneļi", "labirints", "suns" ar skaistu purniņu, liela "mašīna", kurā var iekāpt un pat pie stūres apsēsties, "tārpi". Ir arī sniegavīri," sacīja bērnudārza "Pienenīte" audzinātāja Rita Bušenko.

Viņa stāstīja, ka sniega pilsētiņa ir izveidota ļoti akurāti un skaisti. Karavīri to visu paveikuši, izmantojot mazās sapieru lāpstiņas.

Ozoliņš teica, ka brīvprātīgo šīs labdarības akcijas veikšanai neesot trūcis. Turklāt pirmās dienesta dienas bataljonā jaunkareivjiem esot tādas, kad puišiem tiek izskaidrots un ierādīts viss galvenais par ierindu, militārajiem likumiem, uzvedību un kārtību. Tā īsti mācības sākšoties tikai nākamnedēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!