Foto: Shutterstock
Saeimā pirmdien, 11. martā, norisināsies diskusija “Dalītā īpašuma izbeigšanas problemātika”, kurā plānots pārrunāt dalītā īpašuma problēmjautājumus un iespējamos tā izbeigšanas risinājumus, portālu "Delfi" informēja Saeimas Preses dienestā.

Diskusiju organizē Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija, un to atklās komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs (S) un Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietniece tiesību politikas jautājumos Laila Medina.

“Dalītā īpašuma problēma Latvijā pastāv jau vairāk nekā 25 gadus, un jāatzīst, ka līdz šim likumos veiktie grozījumi piespiedu dalītā īpašuma tiesisko attiecību noregulēšanai problemātiku pēc būtības nerisina – neveicina zemes un ēkas vienotības principa īstenošanu. Tādēļ ir nepieciešams risinājums, kas ļautu izbeigt dalīto īpašumu, izveidojot vienotu nekustamo īpašumu. Risinājumam turklāt jābūt maksimāli pieņemamam visām dalītā īpašuma attiecībās iesaistītajām pusēm – gan zemes, gan arī ēku īpašniekiem,” pirms diskusijas paudis Saeimas deputāts.

Diskusijā plānots apspriest Saeimā konceptuāli atbalstīto Piespiedu dalīta īpašuma daudzdzīvokļu mājās izbeigšanas likumprojektu. Tas paredz iespēju dzīvojamās mājas īpašniekiem atpirkt tiem nepieciešamo zemi no zemes īpašniekiem, kā arī runāt par piedāvāto zemes domājamo daļu izpirkšanas procesu, tostarp iniciatīvu, ka zemi zem mājas no zemes īpašnieka atpērk valsts vai pašvaldība.

Diskusija norisināsies Saeimas Baltiešu zālē, Jēkaba ielā 6/8. Tā sāksies pulksten 10.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!