Foto: Shutterstock

Nākamā gada sākumā Olaines cietuma teritorijā iecerēts sākt projektēšanas un būvniecības darbus Atkarīgo centram, kurā varēs izmitināt ap 200 personu, kas sirgst no narkotisko vielu atkarības.

Atkarīgo centrs atradīsies atsevišķā korpusā, blakus cietumam.

Kā trešdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē pavēstīja Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieks Visvaldis Puķīte, Olaines cietuma teritorijā arī plānots uzcelt jaunu, lielu cietumu.

Jaunā cietuma būvniecība iecerēta kā privātās partnerības projekts. Jau drīzumā minēto projektu apspriešanai varēs ieraudzīt Ministru kabineta locekļi.

Vēl šā gada augustā toreizējais tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (V) paziņoja, ka Tieslietu ministrija (TM) iecerējusi būvēt cilvēktiesību prasībām atbilstošu jaunu cietumu Kurzemē. Patlaban šī ideja vairs neesot aktuāla, aģentūra LETA noskaidroja IeVP. Tagad doma celt jauno cietumu ir tieši Olainē.

Jau ziņots, ka Atkarīgo centrs būs paredzēts atkarīgajām personām, kas sirgst no narkotisko vielu atkarības. Korpuss paredzēts invalīdiem, tādiem, kas cieš no tuberkulozes un kas ir inficēti ar imūndeficīta sindroma vīrusu. Plānots, ka jaunajā Olaines cietuma korpusā uzturēsies 200 līdz 250 ieslodzīto.

Korpusu izlemts būvēt Olainē, jo tieši tur ir cietuma slimnīca, kurai ir daudz dārgas aparatūras, kas stāv dīkā, jo operācijas netiek veiktas - tās tiek veiktas Rīgā vai Daugavpilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!