Foto: LETA

Jauns ēdinātājs Siguldas pašvaldības izglītības iestādēm tiks meklēts ārkārtas iepirkuma procedūrā, informēja Siguldas novada pašvaldības pārstāve Sindija Brikmane.

Siguldas novada pašvaldība līdz nedēļas beigām plāno izsludināt ārkārtas iepirkuma procedūru, kā to paredz normatīvie akti.

Brikmane stāstīja, ka līgums par ēdināšanu visos Siguldas pilsētas bērnudārzos tiks lauzts, pamatojoties uz Pārtikas veterinārā dienesta (PVD) atkārtoto pārbaužu rezultātiem, kā arī darbinieku personīgās higiēnas pārkāpumiem. Savukārt no līguma par četru novada skolu ēdināšanu SIA "Baltic Restaurants Latvia" atkāpusies pati.

""Baltic Restaurants Latvia" līdz līguma noslēgšanai ar jaunu ēdinātāju turpinās bērnu un skolēnu ēdināšanu, un pašvaldība lūgusi PVD veikt pastiprinātu uzraudzību ēdināšanas bloka tīrībai un ēdiena kvalitātes nodrošināšanai," sacīja Brikmane.

Viņa teica, ka "Baltic Restaurants Latvia" nav izteicis vēlmi piedalīties jaunajā ēdināšanas iepirkumā. Ārkārtas iepirkuma gadījumā tiek veikta sarunu procedūra, katrā iepirkuma daļā uzaicinot pašvaldības izvēlētos pretendentus, piebilda pašvaldības pārstāve.

Jau ziņots, ka 20. septembrī pēc PVD jaunākās informācijas par noņemto analīžu rezultātiem ēdināšanas blokos, kā arī par atkārtotiem PVD aizrādījumiem minēto izglītības iestāžu ēdināšanas blokos Siguldas novada pašvaldība pieņēma lēmumu lauzt līgumu ar "Baltic Restaurants Latvia", kura sniedz ēdināšanas pakalpojumus visās pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs un četrās skolās.

Jau ziņots, ka kopš 11. septembra, kad atbildīgās iestādes sāka monitoringu, dažādas zarnu infekcijas slimības konstatētas 46 Siguldas iedzīvotājiem, tostarp 39 bērniem, šorīt Latvijas Radio pastāstīja SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Viņš sacīja, ka kopš septembra pirmās nedēļas neviens jauns "E.coli" inficēšanās gadījums nebija konstatēts - tas līdz šim bija apstiprināts pieciem bērniem un vienam pieaugušajam. Tomēr Siguldas pašvaldība pirmdien informēja, ka ir saņēmusi informāciju, ka viens no Siguldas pusē smagāk saslimušajiem bērniem pārnesis šo infekciju savam radiniekam - kādam skolēnam, kura klasē šīs situācijas dēļ uzdots veikt pastiprinātu dezinfekciju.

Tikmēr salmonella konstatēta deviņiem bērniem, kuri nāca no diviem bērnudārziem, bet ēdienu tiem gatavoja vienā iestādē.

SPKC pārstāvis atzīmēja, ka pašlaik varot secināt, ka saslimušos bērnus vieno vietas, kuras viņi apmeklēja, un ēdinātājs, kas viņiem nodrošināja pārtiku.

Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcas (BKUS) pārstāve Vita Šteina sacīja , ka slimnīcas Intensīvās terapijas un anestezioloģijas nodaļā ārstējas viens bērns, kurš inficējies ar zarnu infekciju Siguldas pusē. Un vēl divi bērni ārstējas citās nodaļās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!