Jauno Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektoru Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) izvēlēsies, rīkojot atklātu konkursu, informēja padomes locekle Ingrīda Brigita Stroda.
Plānots, ka konkurss norisināsies divās kārtā. Konkursa nolikums tiks pieņemts nākamā gada sākumā, ap 10.janvāri, norādīja Stroda.

Jau ziņots, ka 17.decembrī LTV ģenerāldirektora amatu pameta Jānis Holšteins. Līdz brīdim, kad tiks atrast jauns LTV ģenerāldirektors, LTV vadītāja pienākumus pildīs ģenerāldirektora vietnieks Edgars Kots.

5.decembrī Holšteins NRTP vadītājam Ābramam Kleckinam iesniedza atlūgumu, šādi uzņemoties atbildību par lēmumu televīzijā nedemonstrēt filmu "Putina sistēma" dienu pirms Krievijas Valsts domes vēlēšanām.

Padomes locekle Dzintra Geka iepriekš norādīja, ka ir izskanējuši vairāki iespējamie šī amata kandidātu vārdi, to vidū arī minēts bijušā Latvijas Radio ģenerāldirektora, tagad radio Ziņu dienesta vadītāja Dzintra Kolāta un kādreizējā "Radio SWH" īpašnieka Zigmara Liepiņa vārds. Pašreizējā LTV ģenerāldirektora vietnieka Kota vārds kā kandidāts LTV ģenerāldirektora amatam nav izskanējis, norādīja Geka.

Intervijā Latvijas Radio Geka iepriekš sacīja, ka viņa LTV ģenerāldirektora amatam atbalstītu bijušo LTV Ziņu dienesta vadītāju, patlaban LTV žurnālistu Guntaru Rēderu, vai bijušo LTV žurnālistu, patlaban ārvalstīs studējošo Ediju Bošu.

Viņa iepriekš atzina, ka ir vairāki cilvēki, kuri zvanījuši uz padomi un izteikuši vēlmi kandidēt uz LTV ģenerāldirektora amatu. Piemēram, savu kandidatūru amatam pieteicis žurnālists Juris Millers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!