Foto: DELFI

Pēc Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) priekšnieces Lailas Riekstas-Riekstiņas aiziešanas no amata jaunais iestādes vadītājs tiks meklēts atklātā konkursā, sacīja labklājības ministrs Jānis Reirs (V).

"Jaunu cilvēku atklātā konkursā meklēsim gan inspekcijā, gan ministrijā, kur ir pietiekami liels skaits šim amatam piemērotu cilvēku," sacīja ministrs.

Politiķis apliecināja, ka izprot Riekstas-Riekstiņas demisijas iemeslu un pozitīvi novērtē viņas līdzšinējo darbu iestādes vadīšanā.

"Viņas darbu vērtēju ļoti augstu - ir sakārtota attiecīgā likumdošana un mainīta sabiedrības izpratne par vardarbību pret bērniem. Tā, diemžēl, ir ļoti liela problēma, taču tās risināšanā VBTAI līdzšinējai vadītājai bija liela nozīme," atzina Reirs.

Kā ziņots, Rieksta-Riekstiņa iepriekš norādīja, ka atlūgumu iesniegusi 1. jūnijā. Pēc pašas teiktā, šādu soli viņa spērusi ģimenes apstākļu dēļ. No amata aizejošā VBTAI vadītāja uzsvēra, ka atlūguma iemesls nekādā ziņā nav saistīts ar politisko spiedienu vai nesaskaņām ar Labklājības ministriju.

Rieksta-Riekstiņa uzsvēra, ka labklājības ministrs ar sapratni uztvēris viņas lēmumu par atlūguma iesniegšanu.

Rieksta-Riekstiņa VBTAI priekšnieces amata pienākumus beigs pildīt ar 1. jūliju.

Rieksta-Riekstiņa darbu VBTAI priekšnieka amatā sāka 2005.gada decembrī, liecina informācija VBTAI mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!