SIA "Jaunpagasts Plus" līdzīpašniece Sandra Peimane iesniegusi prasību Kurzemes apgabaltiesā, vainojot uzņēmuma direktoru Aivaru Podnieku apzinātā un ļaunprātīgā zaudējuma nodarīšanā uzņēmumam aptuveni 200 tūkstošu latu vērtībā.
"Neatkarīgā Rīta Avīze" (NRA) pirmdien raksta, ka Peimane prasībā lūdz atlīdzināt viņai kā uzņēmuma 50% kapitāla daļu īpašniecei nodarītos zaudējumus. Kurzemes apgabaltiesā iesniegtās prasības summa ir 91 954 lati.

Tāpat Peimane lūgusi prokuratūru pārbaudīt, vai šīs darbības nav saistītas ar viņas vīra Daiņa Peimaņa slepkavību.

Iesniegumā prokuratūrai ar lūgumu ierosināt krimināllietu pret Podnieku, kuram pieder 30% "Jaunpagasts Pluss" kapitāla daļu, Peimane norāda, ka nesaskaņas starp abiem uzņēmuma īpašniekiem radušās jau pagājušā gada sākumā, kad viņš sācis veikt apzinātas darbības, lai samazinātu "Jaunpagasts Plus" vērtību, nepamatoti samazinot uzņēmuma parādnieku saistības un pārskaitot uzņēmuma naudas līdzekļus apšaubāmas izcelsmes ārzonu kompānijai par pakalpojumiem, kas nav reāli sniegti, raksta NRA.

Peimane norāda, ka pagājušā gada aprīļa beigās "Jaunpagasts Plus" valde nolēma nodot cesijas kārtībā ārzonas firmai "Kerena Finance LLC" prasījuma tiesības pret debitoriem "Rols Pluss", kas uzņēmumam bija parādā 98,7 tūkstošus latu, un "Reka", kura nebija ar "Jaunpagasts Plus" veikusi norēķinus 39,2 tūkstošu latu apjomā. Vienošanās rezultātā "Jaunpagasts Plus" no ārzonas kompānijas saņēma tikai 20 tūkstošus latu.

Peimane uzskata, ka tādējādi uzņēmumam nodarīti 117,9 tūkstošu latu zaudējumi, jo "Jaunpagsts Plus", iesūdzot šīs kompānijas tiesā, bija iespējams panākt pilnu parādu summas atmaksu. Līgumus ar "Kerena Finance LLC" no "Jaunpagasts Plus" puses ir parakstījis Podnieks.

Tāpat NRA vēstī, ka dažas dienas vēlāk Podnieks parakstījis līgumu ar vēl kādu ārzonas firmu "Erebus Systems Inc.", kurā paredzēts, ka tā sniegs "Jaunpagasts Plus" aģenta pakalpojumus, par paveikto saņemot 66 tūkstošus latu. Peimane uzsver, ka Peimanis neesot varējis pierādīt ne šī darījuma ekonomisko pamatojumu, ne arī to, ka pakalpojumi reāli sniegti.

Tā kā Peimanei pieder puse no "Jaunpagasts Plus", tad viņa uzskata, ka puse no zaudējumiem ir nodarīta viņai, tādējādi viņa šo darījumu rezultātā ir zaudējusi 91 954 latus.

NRA norāda, ka par abu darījumu ekonomiskā pamatojuma trūkumu ir norādīts arī pērn veiktajā "Jaunpagsts Plus" auditā, kas veikts pēc Finansu ministrijas pieprasījuma, lai pamatotu galvojuma piešķiršanu bioetanola rūpnīcas projektam, kuru uzņēmums tā arī nesaņēma.

Tāpat Peimani iesūdzēt tiesā Podnieku pamudinājusi arī bez Daiņa Peimaņa mantinieku uzaicināšanas notikusī SIA "Korkalns" dalībnieku sapulce, kurā nolemts palielināt kompānijas kapitālu, samazinot Peimaņa mantinieku daļu uzņēmumā no 25% līdz 1,56%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!