Apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) atzinīgi vērtē Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas rīcību, neizsludinot ar Tautas partijas, apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" un daļēji sociāldemokrātu spēkiem pieņemtos pretrunīgos grozījumus Komerclikumā.
TB/LNNK valdes paziņojumā apvienība izsaka cerību, ka likuma otrreizējās caurlūkošanas gaitā būs iespējams novērst tajā esošās pretrunas. TB/LNNK priekšsēdētājs Māris Grīnblats sarunā ar žurnālistiem šodien uzsvēra, ka, apspriežot Komerclikumu, par bāzi tālākajām pārmaiņām jāizmanto valdības izstrādātais likumprojekts, kuram gan ir zināmi trūkumi. Pēc Grīnblata domām, Saeimas pieņemtos pretrunīgos grozījumus Komerclikumā rezultātā nevar lietot neviens.

TB/LNNK vadītājs atzīmēja, ka Tautas partijai, acīmredzot, ir bijušas kaut kādas īpašas intereses un šo "veiklo paņēmienu" mērķis bijis atlikt Komerclikuma spēkā stāšanos. Grīnblats uzskata, ka Valsts prezidente, atgriežot otrreizējai caurlūkošanai grozījumus Komerclikumā, bet izsludinot Komerclikuma spēkā stāšanās kārtības likumu, pieņēma vienīgo saprātīgo lēmumu.

Savukārt Tautas partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Vineta Muižniece žurnālistiem atzina, ka, pieņemot grozījumus Komerclikumā, rezultāts bijis pretrunīgs, bet to neesot radījusi Tautas partijas nekonstruktīva darbība. Pēc Muižnieces domām, pretrunīgi grozījumi Komerclikumā tika pieņemti nelīdzsvarota atbalsta dēļ.

Tautas partijas pārstāve uzsvēra, ka Komerclikums, kas ir stājies spēkā, ir ļoti nepilnīgs un šo likumu tādu atstāt nevarot. Pēc Muižnieces domām, Komerclikums ir ļoti sarežģīts, nepilnvērtīgs un pat kroplīgs. Pēc Tautas partijas domām, grozījumi Komerclikumā jāpieņem pēc iespējas ātrāk, veicot konstruktīvus uzlabojumus un maksimāli novēršot pretrunas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!