Latvijas Interneta asociācijai jauns izpilddirektors varētu būt ne ātrāk kā novembrī, kad notiks asociācijas biedru kopsapulce, pastāstīja pašreizējā izpilddirektora vietas izpildītāja Rita Elksniņa.
Viņa atzina, ka nesen notikušajā asociācijas valdes sēdē izteikti vairāki priekšlikumi par jauno izpilddirektoru, taču pagaidām atturējās nosaukt to vārdus.

Uz jautājumu, vai asociācijas pagaidu vadītāja būtu gatava uzņemties izpilddirektora pienākumus, Elksniņa atbildēja: "Tā kā līdz šim biju asociācijas sekretāre grāmatvede, baidos, ka manu zināšanu loks nav pietiekams", taču piebilda, ka pagaidām ar pienākumiem tiekot galā un iespējamo piedāvājumu apsvērs.

Latvijas Interneta asociācijai nepieciešams jauns vadītājs, jo līdzšinējā asociācijas izpilddirektore Ina Gudele tuvākajā laikā sāks vadīt Informācijas sabiedrības biroju, kura izveides mērķis ir koordinēt valsts politiku informācijas sabiedrības attīstības jomā.

Gudeles pienākumos ietilps biroja darba plānošana, organizēšana un vadīšana; stratēģijas un priekšlikumu izstrāde; Ministru prezidenta konsultēšana par informācijas sabiedrības attīstību un e-pārvaldes ieviešanu; ministriju un citu valsts un pašvaldību institūciju speciālistu iesaistīšana informācijas sabiedrības un e-pārvaldes politikas izstrādē un īstenošanā u.c.

Informācijas sabiedrības biroja vadītājs būs tieši pakļauts Ministru prezidentam, bet institucionāli - Valsts kancelejas direktoram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!