Foto: LETA

Rīgas pašvaldības lēmums izstāties no Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) ir kļūdains, jo ieguvēja no tās nebūs ne pašvaldība, ne LPS, trešdienas rītā intervijā Latvijas Radio sacīja LPS priekšsēdis Andris Jaunsleinis.

Pēc viņa domām, ja Rīga gribēja sodīt valdību, tad ne šādā veidā, jo Rīga to varētu izdarīt, turpinot aktīvi strādāt LPS ietvaros un aktīvi aizstāvēt organizācijas pozīciju. Līdz ar Rīgas domes deputātu lēmumu LPS pozīcijas ir būtiski vājinātas, taču "durvis nav aizcirstas" un Rīgas pašvaldībai ir iespējas organizācijā atgriezties.

"Jebkuras pašvaldības izstāšanās vājina [LSP], bet Rīgas izstāšanās ir nopietns vājinājums organizācijai, kas aizstāv visu pašvaldību intereses," teica Jaunsleinis.

LPS priekšsēdis jau iepriekš izteicās, ka esot skaidri redzams, ka pašvaldību savienība ir iesaistīta politiskā cīņā starp Rīgas mēra vadīto ”Saskaņas centru” un premjera partiju "Vienotība", un, "ja Rīga izstāsies no LPS, būs pilnīgi skaidrs, kam tas ir izdevīgi".

Jaunsleinis trešdienas rītā Latvijas Radio teica, ka arī viņam kā LPS vadītājam pēc RD lēmuma ir jāizdara secinājumi, tomēr viņš neuzskata, ka LPS pēc šī notikuma varētu izjukt vai arī, ka varētu izveidoties kāda alternatīva organizācija pašvaldību interešu aizstāvībai.

Viņš pauda, ka mēģinājumi pretnostatīt pašvaldības vienu pret otru un vājināt LPS bijuši kopš šīs organizācijas izveides. Trešdien ārkārtas sēdē gaidāmas svarīgas diskusijas par to, vai "kopīgās intereses spējam uzlikt augstāk par individuālām iespējām," sacīja Jaunsleinis.

Jau vēstīts, ka RD otrdien vakarā pēc vairāk nekā divas stundas garām diskusijām nobalsoja par izstāšanos no LPS, tādējādi protestējot par tās piiekāpšanos valdībai sarunās par nākamā gada budžetu iedzīvotāju ienākuma nodokļa sadalē.

Ārkārtas sēdē otrdien par Rīgas izstāšanos no LPS nobalsoja 31 deputāts, pret bija 13, bet atturējās divi deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!