Foto: F64

Ja pašreizējās valdošās partijas neņems vērā biedrības "Latvijas attīstībai" idejas valsts ekonomikas attīstībai par atbalstu uzņēmējiem, biedrība varētu izveidot jaunu partiju, otrdienas rītā LNT raidījumā "900sekundes" sacīja "Latvijas attīstībai" pārstāvis Edgars Jaunups (V).

Biedrība aizvien turpina diskusijas ar uzņēmējiem par ekonomisko attīstību un top dokuments, kas publiski būs pieejams gan politiķiem, gan sabiedrībai. Ja politiskie spēki tajā ietvertās idejas ņemšot vērā, "Latvijas attīstībai" aktīvisti jaunu partiju nedibināšot.

"Ja politiķi ieklausīsies, ko domā un dara uzņēmēji, kas rada reālas darba vietas, tad jaunu partiju nevajag," pauda politiķis, un piebilda - pretējā gadījumā nevarot izslēgt "iespēju par jaunas partijas dibināšanu" uz nākamajām Saeimas vēlēšanām.

Uz jautājumu, kāpēc viņš šīs idejas nav virzījis "Vienotības" ietvaros, lai arī aizvien ir tās biedrs, Jaunups teica, ka viņam nav izdevies panākt, ka "Vienotībai" ekonomikas jautājumi un uzņēmēji būtu prioritāri.

Vienlaikus Jaunups neskopojās ar savu vērtējumu par pašreiz koalīcijā esošajiem politiskajiem spēkiem, paužot viedokli, ka pašlaik "Vienotība" ir kvalitatīvākā un spējīgākā, kamēr Nacionālā apvienība ir "viena jautājuma partijua, kas uzsver vien nacionālo jautājumu, bet ne problēmu loku kopumā, tikmēr Reformu partija "ir mazspējīga partija", vērtēja viens no "Vienotības" veidotājiem.

Jaunups jau iepriekš nav noliedzis, ka "Latvijas attīstībai" līdz Saeimas vēlēšanām izveidos partiju, kas darbību balstīs uz ekonomikas jautājumiem, savukārt biedrība savus plānus valsts attīstībai cer īstenot līdz Latvijas simtgadei 2018.gadā.

Jau vēstīts, ka Einara Repšes ("Vienotība") vadībā marta sākumā nodibināta biedrība "Latvijas attīstībai", kurā ir arī uzņēmēji Berķis un Belokoņs. Bijušais politiķis Repše neizslēdza arī partijas izveidi.

Biedrības dibinātāju vidū bez Repšes, Berķa un Belokoņa ir arī "Vienotības" biedrs Rīgas domes deputāts Jaunups, no "Jaunā laika" izslēgtais Repšes līdzgaitnieks Dans Titavs, miljonāri Donāts Vaitaitis un Uldis Mierkalns, "Vienotības" priekšvēlēšanu kampaņas veidotājs Ainārs Ščipčinskis un aģentūras LETA valdes priekšsēdētāja vietnieks Agris Strautnieks, kā arī tiesību eksperte, bijusī Repšes padomniece Baiba Fromane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!