Foto: LETA

Šobrīd jautājums par jauna amata – Eiropas Savienības (ES) lietu ministra – izveidi nav aktuāls, tā otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā "1:1" pauda Ministru prezidenta amata kandidāts Māris Kučinskis (ZZS).

"Atsevišķs ministra portfelis Eiropas lietām – nē," tā uzsvēra Kučinskis, kurš iepriekš LNT raidījumā "900 sekundes" atzina, ka šāda iespēja ir apspriesta, taču ne valdības veidošanas sarunās.

Taujāts par to, vai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) vadība varētu tikt uzticēta kādam partijas "Vienotības" kandidātam, Kučinskis uzsvēra, ka pie šīs sarunas paredzēts atgriezties ceturtdien, kad tiks pārrunāti VARAM veicamie uzdevumi. Šajās sarunās piedalīsies arī Nacionālās apvienības (NA) "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) pārstāvji. Savukārt NA, iespējams, varētu uzņemties Ekonomikas ministrijas vadību, tādējādi "samainoties" ministrijām ar "Vienotību".

Savukārt uz jautājumu par to, vai "Vienotībai" varētu uzticēt arī Veselības ministriju, viņš atbildēja noraidoši, uzsverot, ka tad "jāsvītro ārā veselības reforma".

Tāpat Kučinskis uzsvēra, ka darbu jāturpina pašreizējiem Ārlietu ministrijas un Iekšlietu ministrijas vadītājiem.

Jau ziņots, ka turpinot valdības veidošanas sarunas, partija "Vienotība" piedāvājusi jaunu kompromisa variantu - uzticēt tai Veselības ministrijas (VM) un Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijas (VARAM) vadību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!