Foto: LETA
oprojām neskaidrs un neatrisināts jautājums ir par līdzšinējā Valsts prezidenta Valda Zatlera portretu eksprezidentu galerijā, kas pašlaik atrodas Rīgas pils Ģerboņu zālē.

Prezidenta kancelejas vadītāja vietnieks Ēriks Ozols aģentūrai BNS atzina, ka Zatlers par šo jautājumu vēl neesot domājis, jo, pabeidzot prezidentūru, bijis daudz cita darāmā.

"Tas ir neskaidrs jautājums, un to atrisinās tad, kad viņam būs vairāk brīva laika," teica Ozols un piebilda - nekas traks nenotiks, ja portrets būs gatavs tikai pēc gada.

Problēmas sagādā arī tas, ka Ģerboņu zālē, kur izvietoti visu Latvijas prezidentu portreti, īsti vairs nav vietas, kur novietot Zatlera gleznu. Pēc Rīgas pils remonta bija iecerēts, ka atjaunotās Latvijas prezidentu portreti būs apskatāmi Vāgnera vai Svētku zālē.

Nav arī zināms, kurš varētu gleznot Zatlera portretu. Abus iepriekšējos prezidentus Gunti Ulmani un Vairu Vīķi-Freibergu gleznoja mākslinieks Miervaldis Polis.

Ģerboņu zālē pie sienām atrodas visu līdzšinējo Latvijas prezidentu portreti. Pirmās brīvvalsts laika prezidentu - Jāņa Čakstes, Gustava Zemgala, Alberta Kvieša un Kārļa Ulmaņa - portretus 1995.gadā pēc fotoattēliem gleznojis mākslinieks Roberts Muzis. Savukārt 1999.gadā galerijai pievienojās Ulmaņa, bet 2007.gadā - Vīķes-Freibergas portreti, kurus gleznoja Miervaldis Polis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!