Foto: LETA

Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (V), piedaloties gadskārtējā Eiropas Padomes (EP) Ministru komitejas sesijā Sofijā, uzsvērusi nepieciešamību veicināt mediju neatkarību un žurnālistu drošību.

"Pagājušajā gadā mēs nosodījām uzbrukumus "Charlie Hebdo" redakcijai, kas pievērsa uzmanību ne tikai radikalizācijai un terorisma draudiem, bet arī uzsvēra mediju ievainojamību. Latvija turpina aicināt Eiropas Padomes ģenerālsekretāru un dalībvalstis nopietni izvērtēt iespēju izveidot jaunu uzraudzības mehānismu vārda brīvības un pulcēšanās brīvības aizsardzībai," norādīja Kalniņa-Lukaševica.

Uzrunājot klātesošos, Kalniņa-Lukaševica uzsvēra Latvijas stingro atbalstu Ukrainas demokratizācijas centieniem, kur nozīmīga loma ir tieši EP un tās rīcības plānam Ukrainai 2015.-2017.gadam.

Komentējot cilvēktiesību situāciju Eiropā, parlamentārā sekretāre aicināja būt modriem, neļaujot Krievijas Federācijai vājināt organizāciju, atsakoties pildīt Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedumus. Parlamentārā sekretāre norādīja, ka Eiropas Cilvēktiesību tiesa ir EP sistēmas stūrakmens.

Tāpat Kalniņa-Lukaševica aicināja organizāciju un tās dalībvalstis turpināt cīņu pret pieaugošā naida un ekstrēmisma izpausmēm Eiropā, kas noved līdz terorismam, un uzsvēra nepieciešamību turpināt darbu, lai parakstītu un ratificētu Rīgas Protokolu par ārvalstu teroristu kaujiniekiem.

Strasbūrā bāzētā EP ir dibināta 1949.gadā un ir vecākā politiskā organizācija Eiropā, apvienojot 47 Eiropas valstis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!