Foto: Saeimas administrācija

Saeima ceturtdien, 25. maijā, pēc garām debatēm noraidīja partijas "Progresīvie" priekšlikumu atļaut priekšvēlēšanu aģitāciju daļēji īstenot krievu valodā, tādējādi otrajā lasījumā atbalstot priekšlikumu par aģitāciju tikai valsts valodā.

Saeima otrajā lasījumā skatīja grozījumus Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, kuru mērķis ir stiprināt valsts valodas lomu priekšvēlēšanu aģitācijā. Ar likuma grozījumiem paredzēts noteikt, ka apmaksātā priekšvēlēšanu aģitācija tiek veikta valsts valodā, tiesa, izņēmums būtu Eiropas Parlamenta vēlēšanas, kurās varētu būt iespējama aģitācija citās oficiālajās Eiropas Savienības valodās.

Pilnībā aizliegt nevajadzētu

"Progresīvie" rosināja papildināt likumu ar nosacījumu, ka priekšvēlēšanu aģitācija valsts valodā veicama tikai tādā gadījumā, ja aģitācijas izdevumi tiek segti no valsts budžeta. Savukārt aģitācija mazākumtautību valodās un citās svešvalodās būtu atļaujama, ja izdevumi aģitācijai nepārsniedz 20% no politiskās partijas finansējuma apjoma.

Opozīcijas deputāte Skaidrīte Ābrama (P) norādīja, ka likumprojekts ir diskutabls un tajā paredzētās normas būs grūti piemērojama, tāpēc "Progresīvie" rosināja šo likuma normu padarīt skaidrāku un saprotamāku.

Deputāte uzsvēra, ka prasība par aģitāciju tikai valsts valodā būtu nesamērīga

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!