Jēkabpils pilsētas pašvaldība uzcēlusi sabiedrisko tualeti pilsētas Kena parkā, kas izmaksājusi 85 tūkstošus eiro, ceturtdien ziņo TV3 raidījums "Bez Tabu".

Jēkabpils pilsētsaimniecības departamenta direktors Raits Sirmovičs raidījumam skaidro, ka sadārdzinājumu veido materiāli, kas padara tualeti vizuāli pievilcīgu.

Pati ēka izmaksājusi aptuveni 29 tūkstošus eiro, ziņo raidījums. Atlikusī summa bijusi iztērēta ūdensvada pieslēgšanai, kanalizācijai un elektrotīkliem. Tāpat summā iekļauta teritorijas labiekārtošana - apmeklētājus līdz tualetei vedīs bruģis un apgaismojums, informē raidījums.

Tualetē ir trīs nodalījumi - vīriešiem, sievietēm un invalīdiem. Tā ir flīzēta, kā arī ir uzstādītas sildierīces, uzlikti nerūsējošā tērauda podi un izlietnes, kā arī novietots bērna pārtinamais galdiņš. Raidījums uzsver, ka tualetē nav spoguļa. Sirmovičs sola, ka to dome iegādāsies vēlāk.

Tualeti būvējis uzņēmums SIA "Ošukalns celtniecība". Tiesa, kā noskaidrojis "Bez Tabu", firma SIA "Rosbergs" piedāvājusi veikt darbus par 73,5 tūkstošiem eiro, bet tā netikusi izvēlēta. Domes pārstāvis taisnojas, ka lētākā firma "noraidīta kvalifikācijas trūkuma dēļ".

Iedzīvotāji raidījumam norāda, ka tualetes cena ir nesamērīga, jo dome tā vietā varējusi labāk salabot ceļus. Vaicājot, kas ir svarīgāks - tualete vai ceļi - Sirmovičs raidījumam norāda, ka abi ir vienlīdz svarīgi.

Raidījums izpētījis, cik maksā sabiedriskās tualetes citviet Latvijā. Piemēram, Jūrmalā tās izmaksā 43 tūkstošus, Valmierā 53 tūkstošus, Salaspilī - 116, Apē - 26 700 tūkstošus, Siguldā vien septiņus tūkstošus, bet Rīgā 48 tūkstošus eiro, kuros iekļauts arī PVN. "Bez Tabu" atzīmē, ka 2015. gadā sabiedriskās tualetes celtniecība izmaksājusi 19 100 eiro, ieskaitot PVN.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!