Foto: DELFI Aculiecinieks
Otrdienas rītā Jēkabpili klāj līdz septiņiem centimetriem bieza sniega kārta, liecina aģentūras LETA mērījumi. Portāla "Delfi" aculiecinieks ziņo par sniega segu arī Līvānos.

Ielas pārsvarā ir slapjas, jo no zemes nākošais siltums kausē sniegu, bet zāli, puķes un koku zarus klāj vairāki centimetri sniega. Visbiezākā - septiņus centimetrus dziļa - sniega kārta izveidojusies uz automašīnām.

Aģentūra LETA arī novēroja, ka zem sniega svara krakšķ un lūst ziedēt sākušo ābeļu zari.

Gaisa temperatūra pilsētā ir -1 grāds, tādēļ zem sniega svara saliekušās puķes un citi augi ir sasaluši.

Sinoptiķi prognozē, ka tuvākajās stundās snigšana turpināsies galvenokārt tikai Latgalē.

Portāla "Delfi" aculiecinieks iesūtījis fotoattēlu un raksta, ka otrdienas rītā Līvānos uzsnigusi pamatīga sniega kārta.

Ņemot vērā prognozētos laikapstākļus, Valsts policija aicina autovadītājus braukt prātīgi, izvēlies braukšanai atbilstošu manieri, laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot drošu distanci.

Likumsargi brīdina, ka uz autoceļiem var veidoties apledojums un sniega sega. Tā kā lielākā daļa autovadītāju saviem spēkratiem jau ir nomainījuši ziemas riepas uz vasaras riepām, šādi laikapstākļi braukšanai var būt bīstami, uzsver policijā.

Policija aicina ikvienu autovadītāju rūpīgi izvērtēt situāciju un, ja iespējams, izvēlēties citu pārvietošanās veidu vai transportlīdzekli. Tāpat īpaši uzmanīgiem jābūt arī tiem, kas pārvietojas kājām vai velosipēdu.

Braukt ar transportlīdzekli, kurš aprīkots ar riepām, kurām ir radzes, kopš 1. maija braukt ir aizliegts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!